Tenis

Franko Škugor iznenadio Teimuraza Gabašvilija i prošao u drugo kolo Dubaija

Branimir Korać • utorak, 23.02.2016.
Franko Škugor iznenadio Teimuraza Gabašvilija i prošao u drugo kolo Dubaija

Odličan dan za Hrvate u Dubaiju nastavio je Franko Škugor. Nakon što je Borna Ćorić prošao u drugo kolo, priključio mu se i Škugor i to glatkom pobjedom protiv Rusa Teimuraza Gabašvilija...

Franko Škugor nastavio je sjajan niz u Dubaiju. Uspješnom nastupu u kvalifikacijama priključio je i pobjedu u prvom kolu glavnog turnira i to protiv 47. igrača svijeta Teimuraza Gabašvilija.

Rus je ove godine zapaženo krenuo i odmah igrao polufinale Sydneyja, međutim Škugor je odigrao odličan meč i potpuno nadigrao favoriziranog protivnika.

Meč je potrajao sat i 24 minute, a Škugor je izgubio svega pet gemova te tako potvrdio da mu Gabašvili odgovara nakon što ga je lakoćom nadigrao i u prošlom dvoboju u San Joseu.

Gabašvili je otvorio meč s 2:0 iskoristivši početnu nervozu hrvatskog tenisača, međutim nakon toga Škugor osvaja čak devet gemova u nizu i rješava pitanje pobjednika.

Prvi set uzeo je sa 6:2, u drugom odmah poveo s 3:0 te zadržao prednost do kraja meča. Na servisu za meč ruka je zadrhtala, Gabašvili je imao tri break lopte u tom gemu, ali Škugor ipak na kraju bilježi pobjedu.

Protivnik u drugom kolu bit će mu bolji iz meča između Stana Wawrinke i Sergija Stahovskog.

ATP Dubai, prvo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska, Q) - Teimuraz Gabašvili (Rusija) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo24.02.2016. u 11:34
    Super. Toliko para nije zaradio u citavoj godini lani. Sad protiv Wawrinke može viditi kako to izgleda kad su pravi majstori na djelu. Ljepo iskustvo, imat će što pričati kad bude star. Još ako uspije da ga malo namuči.
    Josippo
  • narada10823.02.2016. u 19:07
    Franko nastavlja gdje je završio prošle godine. Nemam sumnje da će će skočiti u top 150 do kraja godine. Naravno, ako ga ozljede zaobilaze.
    narada108