Nogomet

Dinamovi juniori slavili u Belgiji i izborili četvrtinale Lige mladih te dvoboj s Barcelonom

Branimir Korać • utorak, 23.02.2016.
Dinamovi juniori slavili u Belgiji i izborili četvrtinale Lige mladih te dvoboj s Barcelonom
Foto: FaH

Dinamovi juniori nastavili su sa sjajnim nastupima u Europi. U osmini finala Uefine Lige mladih igrali su u gostima kod Anderlechta i upisali pobjedu 2:0 golovima Amera Gojaka i Josipa Brekala te tako izborili četvrtfinale i dvoboj protiv Barcelone...

U Dinamu su priželjkivali susret s mladom momčadi Barcelone i on će se i dogoditi. U četvrtfinalu očekuje ih upravo katalonski div nakon što su obje momčadi uspješno odradile posao u osmini finala.

Dinamo je gostovao kod Anderlechta i ostvario pobjedu 2:0 dok je Barcelona ugostila Midtjylland i slavila s 3:1. Katalonci su do četvrtfinala došli uz dosta muke, 1:1 bilo je do 90. minute, a u završnici su domaćini postigli dva pogotka.

Modri su pak u Belgiji odigrali vrlo dobru utakmicu, a pitanje pobjednika riješili su pogocima u ranoj fazi drugog poluvremena.

Anderlecht je imao odličan ulazak u utakmicu, već u drugoj minuti Šemper je odbio loptu u gredu nakon pokušaja Vancampa da bi Dinamo vrlo brzo preuzeo inicijativu.

Niz pokušaja gostiju zaustavljao je Svilar koji se istaknuo u 33. minuti kada je Božić bio na čistom ziceru, ali vratar Anderlechta obranio je njegov pokušaj.

U drugom poluvremenu nije se dugo čekalo na vodstvo. U 47. minuti Modri su poveli nakon kornera koji je izveo Brekalo, Benković je vratio loptu u sredinu gdje je bio Amer Gojak i pogodio iz blizine za vodstvo.

Deset minuta kasnije Dinamo je stigao i do drugog pogotka. Neposredno nakon što Božić nije iskoristio još jednu veliku priliku, Brekalo je odlično prošao lijevom stranom i zabio za povećanje prednosti.

Do kraja susreta Dinamo je mogao i povećati prednost, ali nedostajalo je više preciznosti dok je Anderlechtove pokušaje zaustavljao sigurni Šemper.

Anderlecht - Dinamo 0:2

Anderlecht: Svilar, Faaes, Cools, Amrani, Bourard, Azevedo, Denayer, Mangala, Van der Heyden, Bernier, Vancamp.

Dinamo: Šemper, Hudećek, Sosa, Benković, Soldo, Brekalo, Knežević, Božić (od 68. Lovren), Gojak (od 90. Matić), Olmo (od 83. Fintić), Moro

Strijelci: 0:1 Gojak (47.), 0:2 Brekalo (57.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2016. u 17:10
    Šta mielite ima li ova uprava zasluga za ove uspjehe mladih!Konačno da se malo vidi kome i za koga grad daje novce!
    Obrisan korisnik
  • narada10824.02.2016. u 14:24
    A kad je uopće to četvrtfinale, i da li se igra jedan susret ili dva?
    narada108
  • Novi lik24.02.2016. u 11:34
    hoce biti live tv protiv Messijevih
    Novi lik
  • Obrisan korisnik24.02.2016. u 09:12
    Bravo decki.Naklon do poda.Zasluzili ste sve cestitke. Vi ste ponos 'Svetinje'. Radom, ponasanjem i uspjehom to ostanite i dalje. Ima, na zalost i onih kojima je grubo zbog vasih uspjeha.Tim preostaje ostati i patiti u mraku svoje zloce, ili glasno i jasno cestitati najboljima.Bojim se da je ovo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Novi lik24.02.2016. u 08:15
    WAU, super klinci.
    Novi lik