Košarka

Cibona obavila pola posla pobjedom u gostima kod Juventusa

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2016.
Cibona obavila pola posla pobjedom u gostima kod Juventusa
Foto: FaH

Cibona je napravila veliki korak prema prolazu u četvrtfinale FIBA Europe Cupa pobjedom u Litvi kod Juventusa 83:78. Drugi susret na rasporedu je u Zagrebu gdje Cibosi imaju veliku priliku osigurati mjesto među osam najboljih...

Odličan posao napravila je Cibona u Litvi pobjedom protiv domaćeg Juventusa. Ne samo zbog samog prolaza, Cibosi su željeli uzeti pobjedu u Litvi kako bi ujedno i dobili priliku u Zagrebu osigurati prolaz i tako izbjeći treću utakmicu te nove kilometre. Prema viđenom u prvom dvoboju, na najboljem su putu da u Zagrebu završe priču.

Izuzev nervoznog završetka susreta, Cibona je bila dosta bolji protivnik, dominirala je susretom i zasluženo je slavila.

Već rana faza dvoboja ponudila je odgovor o odnosu snaga. Cibona je odlično otvorila susret, igrala je vrlo dobro na obje strane parketa i Litavci su brzo ušli u "crnu rupu".

Kako je susret odmicao, Juventus je pokušavao napraviti nešto više, doći u priliku za preokret, ali Cibona je posustala tek u posljednjim minutama kada je s nekoliko poklonjenih lopti dopustila domaćinu da se spusti na minus četiri.

Nakon prvih deset minuta na semaforu je stajalo 25:13 za goste, a do odlaska na veliki odmor prednost je dodatno narasla i Juventus je bio pred teškim zadatkom.

Kontrolirali su Cibosi utakmicu, održavali prednost do zadnje tri minute, tu Juventus radi 14:3 i komplicira utakmicu. Ipak, ostalo je premalo vremena da bi Litavci uspjeli doći do prilike za preokret, a kada je Nebojša Joksimović pogodio slobodno bacanje šest sekundi prije kraja i Juventus odmah zatim promašio tricu, gosti su mogli početi sa slavljem.

U pobjedničkom sastavu James Florence ubacio je 22 poena (2/2 za dva, 5/10 za tri), a Nik Slavica dodao je 18 poena (9/15 za dva, 0/1 za tri). Kod domaćina Edgaras Zelionis ubacio je 14 poena (6/9 za dva, 0/5 za tri) uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10824.02.2016. u 21:18
    pohvale su u redu, pog. Slavici i Anti, ali su olako prodali tu ljepu prednost. Jer nikad se ne zna, danas im je trica bila odlična, a domaćinima ne. Može biti naopako u Zagrebu..
    narada108