Nogomet

Nacional poslao ultimatum HNS-u: Ispunite zahtjeve ili prekidamo natjecanje!

Niko Rukavina • petak, 26.02.2016.
Nacional poslao ultimatum HNS-u: Ispunite zahtjeve ili prekidamo natjecanje!

Aktualni prvak Hrvatske u futsalu i vodeća momčad prvenstva zagrebački Nacional na svojim je službenim stranicama objavio žestoko priopćenje u kojem najavljuju prekid svih natjecanja do ispunjenja tri zahtjeva upućena Hrvatskom nogometnom savezu.

Prošlog utorka hrvatskom futsal scenom odjeknula je vijest o smijeni Ive Zokovića s dužnosti Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Zoković je dugogodišnji djelatnih u futsalu i aktualni predsjednik Split Tommyja i plenuma klubova 1. HMNL.

Prema službenom priopćenju HNS-a Zoković je smijenjen jer je neadekvatno obnašao svoju dužnost, na što su žestoko reagirala dva trenutno najjača hrvatska malonogometna kluba, Nacional Zagreb i Split Tommy, tvrdeći da razlog smijene Zokovića treba tražiti u partikularnim interesima dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako tvrdi Nacional na svojoj službenoj stranici, hrvatski prvoligaši odigrat će 13. kolo 1. HMNL nakon kojeg sjedi prekid svih natjecanja do ispunjenja tri uvjeta upućena HNS-u. Priopćenje Nacionala prenosimo u cijelosti, a priopćenja o aktualnom stanju u hrvatskom nogometu u narednim će danima poslati i Split Tommy i Futsal Dinamo.

U utorak će se održati sastanak svih hrvatskih futsal klubova i biti će poslan ultimatum čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, ovog će se vikenda odigrati 13. kolo 1. HMNL, a onda slijedi prekid svih natjecanja do ispunjenja tri uvjeta, a o kojima su već upoznali odgovorne ljude iz HNS-a. Većina klubova je suglasna oko naših zahtjeva. međutim imamo tri “nebitna” kluba koji ne žele dati podršku svima nama i neka oni igraju svoju ligu.

U svojim zahtjevima ultimativno će biti zatražene sljedeće stvari:

1.- Odlazak Mate Stankovića s mjesta izbornika reprezentacije, jer obmanjuje javnost kako je reprezentacija uspješna i glavni je krivac za podjele koje su nastale u futsalu. Odgovorno tvrdimo da imamo reprezentaciju koja se može boriti za medalju na svakom Europskom prvenstvu, a mi imamo konstantni pad zadnjih četiri godine. Na Euru 2012. godine, na koje smo stigli kao domaćini, igrali smo polufinale, a tada je Stanković dobio gotove, mlade i formirane igrače. 2014. godine igrali smo četvrtfinale, a ove godine nismo prošli ni skupinu. Osim toga, propustili smo dva svjetska prvenstva. Nije mi jasno kako nas uvjeravaju da je reprezentacija uspješna, kada četiri godine nazadujemo. Također, izbornik i njegov stožer bave se svim drugim stvarima osim reprezentacijom, a za koju su dobili mandat. Stanković u svim intervjuima šalje otrovne strelice prema Nacionalu i Splitu jer je očito svjestan što ne može biti trener ova dva hrvatska velikana futsala. On provodi samovolju, postavlja i mijenja članove komisije, postao je Šukerov i Jozakov špijun. Cijela futsal javnost želi njegovu smjenu, a zbog svih navedenih činjenica mora otići.

2.- Tražimo ostavku odgovorne osobe koja je pisala priopćenje na stranicama HNS-a, a u kojem je izneseno mnogo lažnih činjenica, uvrijedivši klubove i djelatnike koji rade u futsalu. Prvenstveno mislim na dva najbolja hrvatska kluba,a neposredno i djelatnike ostalih klubova. I kao treće, tražimo kontrolu u komisiji za futsal pri HNS-u.

3. – Potpuno kontrolu nad Komisijom za futsal HNS-a. Komisija za futsal vodi prvu i sve ostale futsal lige, a ova aktualna komisija to ne radi kako bi trebala voditi. Prva liga je na rubu regularnosti a ostale u velikim problemima,. S obzirom na činjenicu da je HNS ukinuo udruženje mi moramo imati kontrolu na tijelom koje vodi naše natjecanje kao i sudjelovati u radu tog tijela a svi futsal klubovi se financiraju bez ikakve pomoći HNS-a. Mi više nećemo plaćati ni vodstvo natjecanja koje nam je nametnuto. Zbog toga tražimo kontrolu nad Komisijom, po principu da tri glasa u toj komisiji dobiju klubovi, a dva budu glasovi predstavnika HNS-a. S time da ovdje naglašavam kako mi iz Nacionala ne želimo svog čovjeka u toj komisiji, već ćemo predložiti nekog iz bilo kojeg drugog kluba i time želimo dokazati da se mi ne borimo za svoje interese nego interese svih futsal klubova a to smo kroz sve ove godine i dokazali. Tako nas ne bi mogli nadglasati u startu, a u konačnici Izvršni odbor HNS-a uvijek može stopirati bilo koju odluku takve Komisije, ako bi ona bila neetična odnosno suprotna stavovima i propisima Hrvatskog nogometnog saveza’

Nacional Zagreb

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šaljivac26.02.2016. u 19:04
    Nadam se da ovo neće ostat samo na Nacionalu,neka bude sve više ovakvih istupa. Neka ovo bude početak kraja nogometne mafije!
    Šaljivac
  • Obrisan korisnik26.02.2016. u 18:34
    Svaka čast na ovom potezu, u potpunosti podržavam svaki vid borbe protiv mafijaške organizacije. Zakoni ne vrijede za sve u ovoj državi, silom se isto tako ne može dugoročno donijeti dobro, pa je ovo jedini mogući način. Kad bi barem i prvoligaši imali tu slobodu i takva muda, no to je nažalost sf... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10826.02.2016. u 17:46
    Podrška! I ja sam se uoči zadnjih predstava naše reprezentacije pitao mnogo toga.
    narada108
  • Krokodil26.02.2016. u 17:02
    Bravo na hrabrosti za ovakav istup! Nema podjele na sjever i jug, podjela je "za kriminal" (trenutno vodstvo HNS-a), i protiv kriminala. Nadam se da ce se s danasnjom vladom, premijerom koji nije iz "kriminalnog sindikata" i Mostom, konacno konacno uspjet pocistit taj HNS i HR... [više na forumu]
    Krokodil