Tenis

Guy Forget postavljen na funkciju direktora Roland Garrosa

HINA • petak, 26.02.2016.
Guy Forget postavljen na funkciju direktora Roland Garrosa
Foto: EPA

Proslavljeni francuski tenisač i bivši Davis Cup izbornik Guy Forget u petak je postavljen za novog direktora Roland Garrosa, objavila je Francuska teniska federacija (FFT).

Forget je na mjesto direktora najvećeg svjetskog turnira na zemljanoj podlozi postavljen umjesto Gilberta Yserna kojem je početkom mjeseca uručen otkaz nakon višetjednih javnih verbalnih okršaja s predsjednikom FFT-a Jeanom Gachassinom, kojega je optužio za prekoračenje ovlasti kad je u rujnu prošle godine smijenio Davis Cup izbornika Arnauda Clementa i na njegovo mjesto postavio posljednjeg francuskog pobjednika u Roland Garrosu Yannicka Noaha.

U svojoj impresivnoj teniskoj biografiji 51-godišnji Forget ima dva osvojena Davis Cupa kao igrač (1991. i 1996.) te jedan u izborničkoj ulozi (2001.) koju je obnašao od 1999. do 2012. godine. Forget je osvojio 11 ATP naslova i stigao do 4. mjesta na pojedinačnoj ljestvici. Od 2012. godine preuzeo je direktorsku ulogu na turniru Masters 1000 serije u pariškoj dvorani Bercy, a iz FFT-a nisu objavili hoće li se i dalje zadržati na toj dužnosti.

Forget je dobro upoznat sa zadacima koji su pred njim, jer je od 2011. godine u Upravnom odboru Roland Garrosa. Njegov najvažniji cilj bit će provedba planiranog proširenje teniskog centra u Roland Garrosu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!