Rukomet

Vrlo dobar nastup Bičanića u novoj pobjedi Chamberyja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.02.2016.
Vrlo dobar nastup Bičanića u novoj pobjedi Chamberyja
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti trećeg kola u skupinama Kupa EHF-a, a u akciji su bili i hrvatski rukometaši. Hrvatska kolonija u Chamberyju stigla je do pobjede kod Anaitasune...

Skupina A

Magdeburg ostaje na stopostotnom učinku i nakon dvoboja protiv Granollersa. Nijemci su zasluženo slavili 32:28, a do pobjede su mogli doći i s manje muke. Imali su sedam golova prednosti u drugom dijelu, Granollers je napravio seriju 5:0 kojom je zakomplicirao dvoboj, ali ipak domaćin u završnici dovršava posao.

Austrijanac Robert Weber postigao je osam pogodaka, a Nemanja Zelenović pet dok je Željko Musa bio na dva gola uz stopostotan učinak. Kod Granollersa po šest golova postigli su Adrian Figueras i Ferran Sole.

Aalborg je stigao do prvog boda iako je u susretu protiv Dinama iz Bukurešta igrao bez Andreasa Palicke i Sandera Sagosena. Uspio je remizirati s Rumunjima koji su poveli 20 sekundi prije kraja, ali Danci su ipak u posljednjem napadu došli do remija.

Christian Jensen postigao je šest pogodaka, a Emil Berggren pet. Kod gostiju Ciprian Sandru zabio je pet golova, a Jakov Vranković četiri.

Rezultati:
Magdeburg - Granollers 32:28
Aalborg - Dinamo Bukurešt 28:28

Skupina B

U skupini B Limburg iz Nizozemske jedina je momčad bez bodova. Lionsi su u trećem kolu gostovali kod Holstebroa u Danskoj i upisali poraz 29:24 čime je domaćin stigao do druge pobjede u skupini. Holstebro nije imao većih problema u ovom susretu, bio je bolji od početka i na kraju je komotno slavio.

Predvodili su ga Magnus Bramming s osam golova i Peter Balling Christensen s pet pogodaka. Kod Lionsa po pet golova zabili su Marco Vernooy i Dylan Vossen.

U derbiju skupine Göppingen je odnio tijesnu pobjedu protiv Nantesa 27:26. Susret je prelomljen u drugom dijelu kada je Göppingen serijom 4:0 napravio preokret i poveo 24:22 poslije čega Nantes više nije uspio doći u egal.

Domaćina su predvodili sa sedam golova Daniel Fontaine i sa šest Marcel Schiller, a kod gostiju Albert Entrerrios postigao je sedam golova dok su po pet dodali Valero Rivera i David Ballaguer. Šime Ivić imao je dva neprecizna pokušaja.

Rezultati:
Holstebro - Limburg Lions 29:24
Göppingen - Nantes 27:26

Skupina C

Na vrhu skupine C nalazi se danski Bjerringbro-Silkeborg koji je upisao i treću pobjedu slaveći protiv SKA Minska. Danci su na kraju uz pomoć duže klupe ostvarili pobjedu, gosti su u posljednjih deset minuta ostali bez snage i upisali su poraz 32:26.

Stefan Handstrup postigao je sedam pogodaka, Sebastian Skube šest, a Alan Espersen pet pogodaka. Kod Bjelorusa po šest golova postigli su Aliaksandr Bačko i Uladzislau Kuleš dok je pet dodao Artsem Karalek.

Neobičnu utakmicu odigrali su St. Raphael i Winterthur u kojoj su Francuzi na nevjerojatan način ispustili pobjedu. 35 minuta činilo se da će sve biti prema domaćim planovima, imao je St. Raphael devet golova prednosti (19:10), ali Švicarci su drugo poluvrijeme odigrali kao u transu i uspjeli su odnijeti bod.

U domaćem sastavu sedam pogodaka postigao je Aurelien Abily dok su po pet dodali Miroslav Jurka i Adrien Dipanda. Kod Winterthura Marcel Hess postigao je osam golova, Roman Sidorowiz sedam, Kevin Jud pet, a Filip Gavranović dva.

Rezultati:
Bjerringbro-Silkeborg - SKA Minsk 32:26
St. Raphael - Pfadi Winterthur 28:28

Skupina D

Chambery je odnio vrijedna dva boda iz Pamplone i ostao je jedina neporažena momčad u skupini. Kod Anaitasune prednost je stvorio u drugom dijelu nakon relativno izjednačenog prvog poluvremena u kojem momčadi nisu stvarale veliku prednost. Ipak u nastavku Francuzi potvrđuju da su bolji i odnose pobjedu.

Najraspoloženiji bili su Timothey N'Guessan sa šest golova, a po pet su dodali Marko Panić, Melvyn Richardson i Damir Bičanić koji je imao stopostotan učinak. Tri pogotka zabio je Jerko Matulić. Kod domaćina pet golova zabio je Angel Perez.

Pobjednika nije bilo u Bukureštu gdje je domaći CSM remizirao protiv Ystadsa 27:27. Ovo je drugi remi Rumunja u nizu nakon što su u prošlom kolu odigrali neodlučeno protiv Chamberyja. Susret je bio izjednačen svih 60 minuta, nitko nije imao više od dva gola prednosti i remi je na kraju najrealniji. Javier Humet na jednoj i Kim Andersson na drugoj strani postigli su po devet golova.

Rezultati:
Anaitasuna - Chambery 22:28
CSM Bukurešt - Ystads 27:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2016. u 15:52
    zašto Biće nije u repki? Igra konstantno, zabija u momčadi doprvaka i pobjednika kupa i liga kupa francuske
    Obrisan korisnik