Košarka

Drama u Domu Dražena Petrovića, Cibona prošla u četvrtfinale FIBA Europe Cupa

Branimir Korać • srijeda, 02.03.2016.
Drama u Domu Dražena Petrovića, Cibona prošla u četvrtfinale FIBA Europe Cupa
Foto: FaH

Cibona je upisala i drugu pobjedu protiv Juventusa i plasirala se u četvrtfinale Fibinog Europe Cupa. Nakon slavlja u Litvi, u Domu Dražena Petrovića odnijela je pobjedu 87:84 i s 2-0 u seriji izborila mjesto među osam najboljih.

Cibona je izborila mjesto među osam najboljih u Fibinom Europe Cupu, a za nagradu je dobila "put oko svijeta" i odlazak u Krasnojarsk. Protivnik će joj biti ruski Jenisej, klub iz grada udaljenog više od šest tisuća kilometara od Zagreba. Naporan i financijski zahtjevan put je pred Cibosima, a ukoliko odluke ne bude nakon dvije utakmice, slijedi i treća u Rusiji.

U osmini finala bolja je bila od litavskog Juventusa, u Zagrebu je bilo posebno zanimljivo, no Cibosi su uspjeli zadržati prednost u završnici i slaviti s 87:84.

Iako nije bilo Ante Žižića, Cibosi su odnijeli pobjedu, a susret su prelomile vezane trice Jamesa Florencea i Filipa Krušlina na kraju susreta.

Nije bilo lako, ali nije se niti očekivao lagan posao. Bilo je nervoze u početku, Cibona je loše ušla u utakmicu i to su gosti iskoristili i uspjeli stvoriti prednost. Međutim domaćin se do završetka prvog poluvremena konsolidirao, napadački proradio i s prednosti ušao u drugo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu sve je stalo u zadnje tri minute. Cibona je u njih ušla s vodstvom 80:74 nakon čega gosti rade seriju 6:0 i vraćaju neizvjesnost.

Na ulasku u posljednju minutu Florence ubacuje važnu tricu, zatim Slavica blokira Urbutisa da bi nakon toga tricu sa sedam i pol metara ubacio Krušlin.

Posao se ponovno komplicira nakon što Litavci u sljedećem napadu ubacuju jedno slobodno bacanje, hvataju loptu u napadu i zatim pogađaju tricu za 86:84. Na drugoj strani ne pogađa Krušlin, no Slavica hvata skok u napadu i četiri sekunde prije kraja odlazi na liniju slobodnih bacanja. Ubacio je jedno slobodno, Litavci nakon brzog prekršaja idu na liniju slobodnih bacanja, no Zelionis promašuje oba.

Lopta ponovno dolazi gostima, 0.7 sekundi je ostalo do kraja i Urbutis iz teške pozicije ne ubacuje za produžetak.

Cibonu su predvodili Krušlin s 27 poena (4/10 za dva, 2/5 za tri) i James Florence s 25 poena (6/8 za dva, 3/9 za tri). Kod gostiju Chavaughn Lewis ubacio je 24 poena (5/5 za dva, 3/7 za tri).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2016. u 10:33
    Bravo dečki! Bez ante žižića su uspjeli pobijediti. 1/4 finale je već lijep uspjeh, bez obzira što je to najslabije euro natjecanje.
    Obrisan korisnik