Liga prvaka, osmina finala - uzvrati, 15.03.2016, 20:45 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 8:7(0:0, 0:0, 0:0 pp, 8:7 pen) PSV Eindhoven
PSV Eindhoven

VIDEO: Atletico Madrid nakon lutrije jedanaesteraca protiv PSV-a prošao u četvrtfinale

Ivan Detelić • utorak, 15.03.2016.
VIDEO: Atletico Madrid nakon lutrije jedanaesteraca protiv PSV-a prošao u četvrtfinale
Foto: EPA

Niti u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između španjolskog Atletico Madrida i nizozemskog PSV-a nismo vidjeli pogodak iz igre. Igrače Phillipa Cocua u igri za prolaz je obranama držao vratar Zoet, a konačan ishod ovog para i odluka o prolasku tražila se udarcima s bijele točke gdje su igrači bili vrlo precizni, ali na kraju je ipak Atletico prošao dalje...

Atlético Madrid
PSV Eindhoven
Atlético Madrid
PSV Eindhoven

Utakmica je počela oprezno s obje strane, Atletico je imao blagu inicijativu, gosti iz Nizozemske organizirano su se branili i vrebali priliku iz kontranapada. U 15. minuti Griezmann je propustio veliku priliku za pogodak kada je s pet metara pucao relativno loše i omogućio vrataru PSV-a Zoetu da upiše obranu. Gosti su u nekoliko navrata dobro organizirali napad na nepostavljenu domaću obranu, ali nikako nisu mogli konkretno zaprijetiti Oblaku.

Tijek raspucavanja:

0:1 van Hinkel zabio iako je Oblak bio blizu
1:1 Griezmann siguran
1:2 Guardado siguran
2:2 Gabi zabio iako je Zoet bio blizu
2:3 Proepper zabio
3:3 Koke siguran
3:4 Bruma zabio
4:4 Saul zabio iako je Zoet bio blizu
4:5 Moreno zabio
5:5 Torres siguran
5:6 Lestienne siguran
6:6 Gimenez siguran
6:7 Arias siguran
7:7 Felipe Luis zabio iako je Zoet bio blizu
7:7 promašaj Narsingha prečka
8:7 Juanfran ATLETICO prolazi dalje!

Igrači Diega Simeonea napravili su veliki pritisak u završnici prvog poluvremena, Griezmann je ponovo bio u prilici u 37. minuti, ali Zoet je obranio njegov pokušaj glavom, a francuskom napadaču suđeno je i zaleđe. Unatoč velikom pritisku gosti su izdržali i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Nastavio je Atletico u istom ritmu i početkom drugog dijela, u 50. minuti probao je Augusto Fernandez dalekometnim prizemnim udarcem, ali Zoet je bio na visini zadatka. U 56. minuti Simeone je promijenio formaciju i umjesto veznjaka Augusta u igru ubacio Torresa. Prije nego li su se Madriđani prilagodili na svoj novi sustav PSV je kreirao ubojitu kontru i imao najbolju priliku za pogodak. U završnici akcije iskosa je malo unutar kaznenog prostora pucao Locadia, Oblak je obranio uz pomoć vratnice, a odbijanac koji je glavom uputio de Jong od sigurnog pogotka spasio je Felipe Luis.

Isti igrač potom se na drugoj strani u 62. minuti izborio za udarac desnom nogom s 20-ak metara, Zoet je samo odbio loptu do Carrasca, ali napadač Atletica potom je loptu poslao visoko iznad vrata. Utakmica je potom ušla u mirnije razdoblje s dosta grešaka na sredini terena s obje strane, Simeone je novom izmjenom vratio momčad u početnu formaciju, a onda se probudio Torres i u nekoliko navrata promiješao gostujuću obranu, na njegovu žalost bez konkretnog pokušaja na vrata. Ponovo je Atletico pritisnuo kako se bližio kraj regularnog dijela. Griezmann je u 83. minuti pucao prizemno za laku obranu Zoeta, a u 86. minuti Torres je također iskosa iz blizine pucao visoko da bi Zoet zatvorio prvi kut i siloviti udarac zaustavio uz pomoć vratnice.

Kako nakon 90 minuta nije bilo pogodaka krenulo se u produžetke u kojima je opet domaćin bio konkretniji. U 95. minuti vrata je promašio Lucas Hernandez, a u 103. minuti još jedan dvoboj Griezmanna i Zoeta otišao je na stranu gostujućeg vratara. U drugom produžetku bio je već jako primjetan umor kod obje momčadi, Atletico je više preskakao igru, a PSV je uspio samo jednom zaprijetiti i to u 117. minuti preko Guardada.

U lutriji jedanaesteraca igrači obje momčadi bili su vrlo precizni, sedam serija udaraca s bijele točke svi su redom pogađali, a onda je nesretni Narsingh u osmoj seriji pogodio prečku da bi prolazak Atleticu donio Juanfran.

Liga prvaka

osmina finala - uzvrati

Real Madrid2:0Roma
Wolfsburg1:0Gent
Zenit1:2Benfica
Chelsea1:2PSG
Manchester City0:0Dynamo Kijev
Atlético Madrid8:7 **PSV Eindhoven
Bayern4:2 *Juventus
Barcelona3:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici16.03.2016. u 12:35
    slaba utakmica, ali Atletico je u takvoj slaboj utakmici bio manje slabiji i zasluženo prošao dalje
    Veni vidi vici
  • qvestor16.03.2016. u 07:46
    bravo Simeone na TV-u se točno vidjelo kako prije promašaja Narsingha Simeone poziva publiku da se digne i pojača navijanje to se i desilo i Narsingh je pogodio prečku zna Cholo sve tajne motivacije i pritiska u nogometu
    qvestor