Košarka

Cibona propustila priliku u Rusiji, trica Jamesa donijela pobjedu Jeniseju

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2016.
Cibona propustila priliku u Rusiji, trica Jamesa donijela pobjedu Jeniseju
Foto: FaH

Košarkaši Cibone upisali su poraz u prvom susretu četvrtfinala Fibinog Europe Cupa. Na dalekom gostovanju u Krasnojarsku poraženi su od domaćeg Jeniseja s 94:92...

Malo je nedostajalo da Cibona dođe do pobjede u Krasnojarsku i napravi veliki korak prema završnom turniru Fibinog Europe Cupa. Nijanse su odlučivale, a bile su na strani domaćina koji je bolje odigrao u završnici i u konačnici tricom Delroya Jamesa slavio je s 94:92.

Susret je bio onakav kakav se i očekivao, zanimljiva i ravnopravna borba, a kada su ruske momčadi u pitanju i susret s puno koševa i ritma. Već na poluvremenu bilo je već gotovo 120 poena i da nije bilo nešto skromnije treće dionice, obje momčadi prebacile bi stotku.

Cibona je najviše problema stvarala preko Ante Žižića koji je odnio bitku s domaćim visokim igračima, ali zato je na drugoj strani vanjska linija Jeniseja predvođena sjajnim Tonyjem Taylorom bila gotovo nezaustavljiva.

Nakon što se tijekom cijelog susreta vodila velika borba, odluka je pala u posljednje dvije minute kada su obje momčadi padale iz očaja u euforiju i vraćale se nazad.

Cibona je dvije minute prije kraja povela s 85:81 nakon čega domaćin uz pet poena Kennedyja i dva Zaharova radi preokret.

Međutim Cibosi se nisu predali, Ivan Siriščević ubacio je otvorenu tricu iz kuta za 88:88 i vratio Cibonu u igru da bi na drugoj strani Taylor položio nakon prodora uz prekršaj Žižića i vratio Jenisej na plus tri.

No niti tu nije bio kraj. Cibona je kupila još jednu priliku i dalekometnim ubačajem Florencea osam sekundi prije kraja poravnala je na 91:91. Jenisej je nakon minute odmora odgovorio tricom Jamesa tri sekunde prije kraja, loptu je uzeo Joksimović koji ubacuje s osam metara u zadnjoj sekundi, no prije toga je bio prekršaj i koš nije priznat, a Joksimović je dobio dva bacanja. Prvo je pogodio, drugo namjerno promašio, ali Cibosi nisu uhvatili skok u napadu i Jenisej odnosi pobjedu.

U Ciboninim redovima Žižić je ubacio 28 poena (12/21 za dva) i uhvatio devet skokova, Florence je upisao 17 poena (1/2 za dva, 5/7 za tri), a Filip Krušlin 12 poena (2/2 za dva, 2/4 za tri) uz devet asistencija i sedam skokova. Kod domaćina Tony Taylor ubacio je 29 poena (4/6 za dva, 5/6 za tri) uz šest asistencija, a Delroy James dodao je 20 poena (4/7 za dva, 3/6 za tri) uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2016. u 09:40
    Slažem se @narada....dečki su već puno pokazali, s obzirom na stanje u klubu. Bili su u igri za pobjedu na gostujućem terenu protiv jedne ozbiljne momčadi. Mali Žiža napreduje fantastično. Još jedna sezona u Ciboni i biti će spreman za Euroligaške klubove-bez problema.
    Obrisan korisnik
  • narada10816.03.2016. u 19:20
    Znam zašto je Cibona izgubila. Navijači domaćina cjelo vrijeme skandiraju ime kluba, a naši momci razumili: „J..i se, j..i se!" Pa to skroz demotivira, kako ćeš onda igrati? ;-) No, sa malo ozbiljnije perspektive gledano, Joksin zadnji koš je bio čisti 3+1 foul i pobjeda gostiju. Ovakvo (ne)suđenje... [više na forumu]
    narada108