Nogomet

Mamić: „Zasluženo smo pobijedili, ali sam ljut zbog drugog poluvremena“, Burić: „Moramo mijenjati neke stvari u našoj igri“

Niko Rukavina • srijeda, 16.03.2016.
Mamić: „Zasluženo smo pobijedili, ali sam ljut zbog drugog poluvremena“, Burić: „Moramo mijenjati neke stvari u našoj igri“
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Dinama uvjerljivom igrom u prvih 45 minuta svladali su Hajduk na Poljudu u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa i već jednom nogom kročili u finale...

Dinamo je na Poljudu pogocima El Arabija Soudanija i Ante Ćorića već nakon pola sata imao prednost od 2:0, a u nastavku utakmice Modri su bez problema sačuvali stečenu prednost protiv vrlo slabog Hajduka.

“Čestitam momčadi na zasluženoj pobjedi. Koliko me razveselilo prvo, toliko me je naljutilo prvo poluvrijeme. U prvom dijelu smo dominirali i iskoristili tek dvije od nekoliko šansi koje smo stvorili. U nastavku nismo bili na toj razini, a takvi ne smijemo biti. Ne bi bilo sportski reći da smo već u finalu, igra se još 90 minuta, a u nogometu je sve moguće“, rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Dobra vijest za prvaka Hrvatske zasigurno nije ozljeda Marka Pjace koji je slomio ključnu kost. Umjesto hrvatskog reprezentativca, Mamić je u igru ubacio mladog Josipa Brekala.

“Jako sam tužan i jadan zbog Pjace. Puknulo mu je rame i dugo će izbivati s terena. Zamijenio sam ga Brekalom koji je fantastičan igrač i u budućnosti će sigurno igrati još više“, poručio je za kraj Mamić.

Hajduk cijelo proljeće igra u jako lošoj formi, a večeras su izgubili od najljućih rivala na domaćem terenu bez da su ozbiljnije zaprijetili suparničkom vrataru.

“Jako smo loše ušli u utakmicu, loše smo se postavljali i nismo mogli parirati Dinamu. Ne da sam nezadovoljan, nego razočaran. Prvo poluvrijeme mi je neshvatljivo, nikada tako loše nismo igrali. Ispričavam se navijačima, jer nismo zaslužili njihovu podršku nakon ovakve igre“, rekao je trener Hajduka Damir Burić.

Nakon poraza na domaćem terenu, Hajduku su ostale tek teoretske šanse za plasman u finale Kupa, te se već okreću prvenstvenoj utakmici protiv istog protivnika koja se igra u nedjelju.

“Moramo biti jači, agresivniji i čvršći u duelima. Iako smo jako mladi, moramo brzo učiti. Ovaj poraz boli, svakog iz kluba i svakog navijača. Nadam se da ćemo do nedjelje popraviti određene aspekte i pokazati pravo lice“, zaključio je strateg Bijelih.

Uzvratna utakmica finala igra se 6. travnja na Maksimiru, a prvenstveni susret igra se 20. ožujka na Poljudu s početkom u 15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!