Košarka

Strasbourg i Gran Canaria gostujućim pobjedama napravili veliki korak prema polufinalu Eurokupa

Petar Jenjić • srijeda, 16.03.2016.
Strasbourg i Gran Canaria gostujućim pobjedama napravili veliki korak prema polufinalu Eurokupa

Odigrane su i preostale dvije četvrtfinalne utakmice Eurokupa i obje pobjede ostvarile su gostujuće ekipe. Strasbourg je slavio kod Nižnji Novgoroda, dok je Gran Canaria slavila protiv Zielona Gore.

Nižnji Novgorod – Strasbourg 85:94

Francuski sastav se ovom pobjedom jako približio da postane prva francuska momčad ikada u polufinalu Eurokupa. Nakon ranog vodstva Strasbourga, Novgorod radi 11:0 seriju preko Mahalbašića i Baburina za 30:25 vodstvo. Međutim gosti brzo uzvraćaju sa serijom 9:0 i prisiljavaju domaći sastav na minutu odmora (32:36).

Ključ pobjede Strasbourga bila je 10:0 serija početkom drugog poluvremena koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Dapače, u jednom trenutku imali su i 18 koševa viška.

Mardy Collins s 24 koša (8/9 za dva, 1/3 za tri, 5/6 slobodna bacanja) bio je najefikasniji kod francuskog sastava, dok je Romain Duport ubacio 18 koševa. Za Nižnji Novgorod je Evgeni Baburin zabio 20 koševa (0/1 za 2, 5/8 za 3, 5/6 slobodna bacanja), a Semen Antonov ubacio je 18.

Zielona Gora – Gran Canaria 82:93

U prilično izjednačenom početku prednost je prelazila s jedne na drugu stranu. Prvi osjetniji odmak napravio je domaći sastav serijom 9:0 i prednost zadržao na svojoj strani do kraja poluvremena (49:44).

U nastavku gosti igraju bolje i serijom 9:0 dolaze u vodstvo, ali Zielona brzo uzvraća i dolazi do 2 koša viška (61:59). U posljednjoj dionici gosti polaganjem Alena Omića dolaze na +5, ali s druge strane uzvraća Dee Bost zabija dvije trice i donosi domaćinima vodstvo (71:70). Međutim nade za domaću ekipu srušili su Xavi Rabaseda i Pablo Aguilar koji tricama donose prednost španjolskoj ekipi. Prednost do kraja Gran Canaria nije ispuštala.

Alen Omić zabio je 20 koševa (8/12 za dva, 4/7 slobodna bacanja) za pobjedničku momčad, dok je Sasu Salin ubacio 16. Za Zielonu je Dee Bost ubacio 20 koševa (2/4 za dva, 4/7 za tri i 4/5 slobodna bacanja), a Karol Gruszecki je dodao 13.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!