Košarka

Lagane pobjede Chalona i Fraporta u četvrtfinalnim susretima Fibinog Eurokupa

Petar Jenjić • srijeda, 16.03.2016.
Lagane pobjede Chalona i Fraporta u četvrtfinalnim susretima Fibinog Eurokupa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odigrane su još dvije četvrtfinalne utakmice Fibinog Eurokupa gdje su domaćini slavili s velikim razlikama. Chalon je ostavio Himik na -21, dok je Fraport slavio protiv Maccabi Rishona s 35 koševa razlike.

Elan Chalon – Himik 115:94

Francuska momčad startala je s vodstvom na svojoj strani i držala je do polovice druge četvrtine kada tricom Antipova gosti izjednačuju na 28:28. Chalon vrlo brzo uzvraća sa serijom 9:0. Još jednim padom u igri dopustili su izjednačenje dvije minute prije kraja poluvremena (44:44), a na odmor su otišli s dva koša viška.

Početkom nastavka Chalon otvara s 10:2 serijom za prednost 54:46. Od tada prednost je samo rasla i pobjeda nikako nije dolazila u pitanje.

Jeremy Hazel s 22 koša bio je najefikasniji kod Chalona, a Devin Booker ubacio je 16. Kod Himika Branden Fraizer zabio je 23 koša, dok je Viačeslav Petrov ubacio 18 koševa.

Fraport Skyliners – Maccabi Rand Media Rishon 92:57

Momčad iz Frankfurta nije imala težak posao u prvoj utakmici. Odmah od početka je ugrabila vodstvo i nije ga ispuštala do kraja. Tricom Johna Littlea Skylinersi su napravili 12:2 seriju za 31:17 vodstvo. Maccabi se početkom drugog poluvremena uspio spustiti na jednoznamenkastu prednost, ali njemački sastav više nije dopuštao. Uništili su ih sa serijom 34:9 i priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji kod Skylinersa bio je Johannes Voigtmann sa 16 koševa, dok su Konstantin Klein i Philip Scrubb ubacili po 14 koševa. Darryl Monroe bio je jedini dvocifren kod Maccabija s 15 koševa.

Posljednji četvrtfinalni susret igraju Varese i Antwerp Giantsi 23. ožujka u 20:30h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!