Zimski sportovi

Pittsburgh visoko svladao Capitalse, Anaheim slavio u produžetku

HINA • ponedjeljak, 21.03.2016.
Pittsburgh visoko svladao Capitalse, Anaheim slavio u produžetku
Foto: Getty

Hokejaši Pittsburgha s uvjerljivih su 6-2 pred svojim navijačima svladali vodeći Washington u utakmici odigranoj u noći s nedjelje na ponedjeljak, što je Penguinsima šesta pobjeda zaredom, kojom su se probili na drugo mjesto Metropolitanska divizije NHL-a.

Bez obzira na poraz Washington je i dalje uvjerljivo na vrhu ljestvice te samo teoretski mogu izgubiti čelno mjesto uoči doigravanja. Šestorica različitih igrača bili su strijelci za Pittsburgh, a Tom Kuhnackl i Trevor Daley su uz pogodak imali i dvije asistencije. Washington je golovima Chimere i Burakovskyja u 36. minuti držao 2-2, ali domaći su do kraja utakmice još četiri puta poslali pak u mrežu.

Hokejaši Colorada ostvarili su vrijednu 3-2 pobjedu na gostovanju u Edmontonu, a istim rezultatom, ali tek u raspucavanju, slavila je i Minnesota kod Chicaga pa su spomenuti klubovi ostali u 'mrtvoj utrci' za doigravanjem devet utakmica prije završetka regularnog dijela sezone u NHL-u.

Kapetan Colorada Gabriel Landeskog postigao je prvi pogodak i asisistirao kod drugog, dok je vratar Calvin Pickard skupio 26 obrana. Junak Minnesotina trijumfa u United Centeru bio je vratar Devan Dubnyk koji je u 65 minuta zaustavio 29 od 31 udarca aktualnih prvaka, a potom u još triput zaustavio pokušaje Blackhawksa da ga svladaju u raspucavanju. Sva četiri pogotka u regularno dijelu utakmice postignuta su u drugoj trećini. Minnesota je vodila 2-0 golovima Haule i Niederreitera, a izjednačili su Shaw i Panik. Jedini pogodak u raspucavanju, za vrijedna dva boda Wilda postigao je Charlie Coyle.

Minnesota je još uvijek izvan kruga momčadi koje će u doigravanje iz Zapadne konferencije, ali samo s bodom zaostatka za osmoplasiranim Coloradom. Obje momčadi imaju još devet utakmica do kraja regularnog dijela sezone, s tim da Minnesota ima šest, a Colorado pet utakmica pred svojima navijačima.

NHL rezultati, 20.3.
Edmonton - Colorado 2-3
Chicago - Minnesota 2-3 (ras.)
Montreal - Calgary 1-4
San Jose - Arizona 3-0
Pittsburgh - Washington 6-2
New Jersey - Columbus 2-1
Winnipeg - Anaheim 2-3 (pro.)

FOTO: Minas Panagiotakis/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!