Košarka

Galatasaray nadoknadio zaostatak iz prve utakmice i prošao u polufinale Eurokupa

Petar Jenjić • utorak, 22.03.2016.
Galatasaray nadoknadio zaostatak iz prve utakmice i prošao u polufinale Eurokupa

Košarkaši Galatasaraya prvi su polufinalisti Eurokupa. Na domaćem parketu svladali su Bayern rezultatom 72:59 i tako nadoknadili deset koševa zaostatka iz prve utakmice.

Prije tjedan dana košarkaši Bayerna slavili su rezultatom 99:89 i zadovoljni mogli otići na uzvratnu utakmicu. Međutim večerašnja loša predstava ih je spriječila u prolasku dalje.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Galatasaray je tricama Vladimira Micova i Erricka McColluma napravio seriju 15:1. Nakon slobodnih bacanja Sinana Gulera turski sastav imao je devet koševa prednosti na kraju prve četvrtine (23:14).

Turski sastav držao je prednost na svojoj strani i iznad deset koševa, koji su bili potrebni za prolazak dalje. Poluvrijeme je završio s 18 koševa viška Galatasaraya uz dobre napadačke role Chucka Davisa i ponovno McColluma. S druge strane John Bryant i Alex Renfroe držali su Bayern u utakmici.

U nastavku susreta njemačka momčad igra bolje i spušta na razliku dovoljnu za prolaz. Gulerova trica četiri minute prije kraja dala je Galatasarayu potrebnu prednost (64:53). Ubrzo Bryant dobiva petu osobnu, a Davis i McCollum povećavaju vodstvo novim koševima. Dvojkom Deona Thompsona 45 sekundi prije kraja njemački sastav smanjuje na devet koševa minusa (68:59).

Zatim isti igrač dobiva peti faul, a slobodna bacanja realizira Davis. Dobra obrana Galatasaraya isforsirala je promašaj Duška Savanovića i dobila nova slobodna bacanja koja je realizirao McCollum. U posljednjem napadu Bayern nije uspio zabiti i pobjeda je ostala u Turskoj.

Errick McCollum zabio je 15 koševa za Galatasaray, dok je Chuck Davis ubacio jedan manje. Kod Bayerna je Deon Thompson ubacio 14 koševa, a Alex Renfroe 12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!