Nogomet

Tanzanija stigla do prve pobjede, Sao Tome i Principe preokretom u završnici stigao do tri boda

Petar Jenjić • srijeda, 23.03.2016.
Tanzanija stigla do prve pobjede, Sao Tome i Principe preokretom u završnici stigao do tri boda
Foto: EPA

Započelo je treće kolo kvalifikacija za Afrički kup nacija. Sao Tome i Principe je u završnici utakmice stigao do prve pobjede, dok je Benin slavio u Južnom Sudanu. Gvineja Bisau je minimalno slavila protiv Kenije, dok su Zambija i Kongo podijelili bodove.

Benin je slavio na gostovanju u Južnom Sudanu i privremeno došao na čelo grupe C ispred Malija koji igra protiv Ekvatorske Gvineje u petak. Stephane Sesegnon doveo je goste u vodstvo u 16. minuti, a za povećanje vodstva zabio je Steve Mouine u 76. minuti. Do kraja utakmice Južni Sudan je uspio samo smanjiti zaostatak.

Jedan pogodak bio je dovoljan Tanzaniji da odnese sva tri boda s gostovanja u Čadu, a strijelac je bio Mbwana Samata u 30. minuti. Ovime je Tanzanija upisala svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama, dok je Čadu ovo bio treći poraz u isto toliko susreta.

Sao Tome i Principe preokretom u završnici utakmice protiv Libije također dolazi do prve pobjede. Libija je povela preko Faisal Al Badrija u 24. minuti. Do 84. minute mreže su mirovale. Tada autogol postiže Ahmed El Trbi, a četiri minute kasnije za potpuni preokret zabija Dos Santos i donosi prvu pobjedu za svoju državu.

Gvineja Bisau minimalno je slavila na domaćem terenu protiv Kenije. Jedini pogodak zabio je Camara i 15. minuti.

Zambija je remizirala s Kongom, a oba pogotka pala su u drugom poluvremenu. Prvo je za vodstvo Konga zabio Winston Kalengo u 60. minuti, a 15 minuta kasnije Jordan Masengo zabija za izjednačenje.

Kvalifikacije za Afrički kup nacija, 3. kolo
Južni Sudan – Benin 1:2
Čad – Tanzanija 0:1
Sao Tome i Principe – Libija 2:1
Gvineja Bisau – Kenija 1:0
Zambija – Kongo 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!