Košarka

Cibona izborila majstoricu odličnom trećom četvrtinom

Nikola Raič • srijeda, 23.03.2016.
Cibona izborila majstoricu odličnom trećom četvrtinom
Foto: FaH

Cibona je pobjedom protiv Eniseja izborila treću utakmicu u kojoj će se odlučivati o sudioniku Final Foura FIBA Europe Cupa...

Nakon tijesnog i nezasluženog poraza na gostovanju kod Eniseja, momčad Cibone dočekala je svoju osvetu. Dobrim nastupom Zagrepčani su upisali vrijednu pobjedu i osigurali treću utakmicu u kojoj će tražiti prolazak na Final Four. Cibona je slavila sa 77:69.

Trener Cibone Damir Mulaomerović u najavi utakmice istaknuo je kako priželjkuje pobjedu:“Očekujemo dobru utakmicu, a kao i uvijek, nadamo se da će pobjeda otići na našu stranu. Čeka nas utakmica protiv jedne dobre momčadi koja igra dosta čvrsto, ali bio sam zadovoljan s našim nastupom u prvom dijelu prve utakmice. Na kraju smo bilo oštećeni, ali to je iza nas. Napravit ćemo sve kako bismo se još jednom vratili u Krasnojarsk i izborili Final Four.“

Nakon prvih 20 minuta na odmor se odlazi s 34:34. Nije Cibona iskoristila prednost od šest razlike koju je sagradila sredinom druge četvrtine te su gosti uspjeli anulirati tu prednost. Kako i rezultat govori obje momčadi su i u svim statističkim segmentima bile poprilično izjednačene, a Cibona ipak nije uspjela iskoristiti kriminalan, 1/9, šut za tricu gostiju.

Kod Cibone su sjajno prvo poluvrijeme odradili Ante Žižić i Nik Slavica. Žižić je uz 11 poena, uhvatio i osam skokova, dok je Slavica dodao sedam poena i dva skoka. Goste je u igri držao Kennedy s 12 poena.

Nastavak Cibona otvara sjajno. Serijom 8:0 postavlja temelje za nastavak susreta. Florence je predvodio Cibonu sa šest poena, a svoj obol dali su i Žižić i Rozić. Cibona četvrtinu dobiva s 25:16 i otvara si izglednu završnicu.

U posljednjoj četvrtini Cibona bez većih problema uspijeva zadržati svoju prednost i u posljednje dvije minute ulazi s 10 koševa prednosti. Ništa Cibona nije prepustila slučaju i mirno privodi utakmicu kraju unatoč seriji trica gostiju.

Cibonu je do pobjede odveo Ante Žižić koji je ubacio 18 poena (7/11) i uhvatio 11 skokova, a pomogao mu je Florence s 13 poena (5/17), četiri skoka i pet asistencija. Kod gostiju najbolji je ostao Kennedy sa sjajnim učinkom od 18 poena (9/18) i deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2016. u 13:05
    može to cibona. Sad znamo gdje su im slabosti i prednosti. Nema predaje!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2016. u 08:54
    Heja heja cibosi! Bravno dečki! odigrali su borbeno i muški. Puno bolja obrana nego u Krasnojarsku! Mislim da su sada izgledi za prolazak na F4 50:50!
    Obrisan korisnik