Košarka

Chalon izborio prolaz na završni turnir, Maccabi izborio majstoricu

Petar Jenjić • srijeda, 23.03.2016.
Chalon izborio prolaz na završni turnir, Maccabi izborio majstoricu
Foto: Kristijan Komarica

Odigrane su još dvije utakmice druge utakmice Fibinog Eurokupa. Elan Chalon prva je ekipa koja je osigurala prolaz među četiri najbolje, dok je Maccabi Rishon nakon produžetka svladao Fraport i osigurao treću utakmicu.

Košarkaši Chalona slavili su i u drugoj utakmici protiv Himika i tako prvi osigurali prolaz među četiri uz pobjedu 83:79. Chalon je skoro cijelu utakmicu bio u vodstvu. Početkom drugog poluvremena prednost je iznosila i 15 koševa razlike. Međutim Himik se uspio vratiti u utakmicu i učiniti je neizvjesnom.

45 sekundi prije kraja domaći su smanjili na samo dva koša zaostatka (75:77). Za francusku momčad onda zabija John Roberson šut s poludistance i vraća svoju momčad na četiri razlike. Branden Frazier s druge strane zabija koš uz prekršaj, no promašuje slobodno bacanje. Tada ukrajinski sastav radi prekršaj na Justinu Brownleeju koji zabija oba slobodna bacanja.

Himiku nadu vraća Oleksandr Antipov polaganje, ali s druge strane Roberson je siguran s linije slobodnih bacanja i rješava pitanje pobjednika

Tyler Kalinoski i John Roberson sa 17 koševa bili su najefikasniji kod Chalona, dok je Devin Booker uz 16 koševa skupio i 12 skokova. Kod Himika je Oleksandr Antipov bio najefikasniji s 18 koševa, a Matthew Shaw je dodao 16.

U drugoj današnjoj utakmici Maccabi Rashon je nakon produžetka svladao Fraport Skylinerse 88:84 i osigurao treću utakmicu. Darryl Monroe bio je blizu triple-doublea s 28 koševa, 14 skokova i devet asistencija. Jordan Theodore je zabio 20 koševa za Skylinerse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!