Nogomet

Minimalna slavlja za Komori i Liberiju, Gana lako protiv Mozambika

Petar Jenjić • četvrtak, 24.03.2016.
Minimalna slavlja za Komori i Liberiju, Gana lako protiv Mozambika
Foto: EPA

Nastavljeni su kvalifikacijski susreti za Afrički kup nacija. Gana se lako obračunala s Mozambikom, Komori i Liberija upisali su minimalna slavlja dok je Madagaskar odigrao neriješeno sa Srednjoafričkom Republikom.

Madagaskar je na domaćem terenu remizirao s Srednjoafričkom Republikom. Poveli su domaćini u 80. minuti kada jedanaesterac realizira Carolus Andriamatsinoro. Gosti su do izjednačenja stigli u 86. minuti preko Moussae Limanea.

Komori su upisali svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama. Ugostili su reprezentaciju Bocvane i slavili pogotkom Bena Nabouhane u 60. minuti.

Reprezentacija Liberije pobijedila je i drugu utakmicu u nizu. Ovaj put slavili su na gostovanju kod Džibutija pogotkom Anthonyja Laffora u 65. minuti. Džibuti i dalje ostaje bez pobjede.

Gana se lako obračunala s Mozambikom. Poveli su u 4. minuti preko Franka Acheamponga. Preko Johna Boyea u 56. i Jordana Ayewa dvije minute kasnije Gana rješava pitanje pobjednika. Počasni gol za Mozambik zabio je Apson Manjate u 67. minuti. Ovom pobjedom Gana je ostala stopostotna, dok će Mozambik još morati pričekati na prvu pobjedu

Kvalifikacije za Afrički kup nacija, 3. kolo
Madagaskar – Srednjoafrička Republika 1:1
Komori – Bocvana 1:0
Džibuti – Liberija 0:1
Gana – Mozambik 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!