Košarka

Strasbourg upisao novi domaći poraz, Trento odlazi iz Francuske s plus šest

Nikola Raič • utorak, 29.03.2016.
Strasbourg upisao novi domaći poraz, Trento odlazi iz Francuske s plus šest

Polufinale Eurokupa otvorili su Strasbourg i Trento, a prednost iz prvog dijela ovog dvoboja odnose Talijani...

Francuzi su jedina momčad u polufinalu Eurokupa koja je ove sezone igrala Euroligu, a na svom terenu su pobjeđivali Fenerbahče, Real Madrid i Crvenu Zvezdu. Unatoč tim sjajnim pobjedama, Trento su dočekali s nizom od tri uzastopna domaća poraza u europskim natjecanjima. Gosti su to iskoristili i produžili su agoniju domaćina te se kući vraćaju s ugodnih plus šest.

U prvoj četvrtini vidjeli smo pravu rapsodiju gostujućeg napadačkog arsenala. Trento je u prvih 10 minuta ubacio čak 31 poen, a četvrtinu su završili serijom 12:3 za prednost od 15 poena prije prvog odmora. Sjajno gosti ulaze i u nastavak te odlaze na 20 razlike, ali onda staju.

Do kraja druge četvrtine Trento je ubacio četiri poena, a domaćin je u potpunosti vratio utakmicu u egal te se na odmor odlazi s tri poena prednosti za goste. Raspoloženi su bili stranci u redovima obje momčadi, kod Trenta je Wright ubacio 11 poena, a kod domaćina Weems 12 nakon 20 minuta. Prvi dio susreta obilježio je sjajan šut za tri poena kod obje momčadi, kombinirano su Strasbourg i Trento šutirali 13/27 za tri poena.

Nastavak susreta ponovno bolje otvaraju gosti i uspijevaju stvoriti prednost od osam razlike te ju držati sve do ulaska u posljednju četvrtinu. Završnih 10 minuta domaćini otvaraju serijom 7-0 i ponovno vraćaju utakmicu u neizvjesne vode. Trento nikako ne uspijeva prelomiti utakmicu, a domaćini su pokušali sanirati štetu i pružiti si priliku u uzvratu.

U posljednje tri minute gosti ulaze sa samo tri poena prednosti. A od tada gledamo ubačaje isključivo s linije slobodnih bacanja. Polako su se primicali domaćini, koji su bili nešto precizniji, ali Poeta konačno zabija iz igre za plus četiri gostiju, a na drugom kraju terena Campbell je bio neprecizan, a Pascolo postavlja konačnih 74:68 za Trento.

Kod domaćina najraspoloženiji bio je Weems s 15 poena (5/13) i sedam skokova , a odličnu utakmicu odigrao je Fofana koji je dodao 15 poena (6/7) i 10 skokova. Goste su do pobjede predvodili Wright sa 16 poena (6/10) i sedam skokova te Pascolo koji je ubacio 13 (6/10), uhvatio sedam skokova i podijelio pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!