Zimski sportovi

Nastavlja se bitka za vrh Zapadne konferencije, pobjedu upisali i Starsi i Blues

Branimir Korać • srijeda, 30.03.2016.
Nastavlja se bitka za vrh Zapadne konferencije, pobjedu upisali i Starsi i Blues
Foto: Getty

Bliži se doigravanje u NHL, hvataju se posljednje pozicije, a dok je Washington osigurao jedinicu na Istoku, na Zapadu se i dalje žestoko bore Dallas i St. Louis...

Bitka za vrh na Zapadu se nastavlja, a Dallas Starsi još uvijek ga drže zahvaljujući pobjedi protiv Nashville Predatorsa 5:2. Uvjerljivo slavlje za Starse u konačnici, no do posljednje dvije minute imali su tek gol prednosti, a onda su dvaput poentirali u praznu mrežu nakon što je trener Predatorsa izvukao Pekku Rinnea.

Domaćin je sredinom druge trećine u razmaku od samo 46 sekundi stigao do vodstva 3:1 prvim domaćim NHL golom Radeka Fakse i pogotkom Jasona Spezze. Tako je kompletiran preokret nakon što je Nashville poveo zahvaljujući golu Ryana Ellisa koji je poništio Jamie Benn svojim 38. pogotkom ove sezone. U završnici susreta Patrick Sharp i novim pogotkom Benn postavili su konačnih 5:2.

Nakon četiri utakmice bez primljenog pogotka, prekinut je niz od 258 minuta čuvanja mreže i Colorado je uspio svladati Briana Elliotta. Bez obzira na to, vratar Bluesa zaradio je ovacije i do kraja je pomogao svojoj momčadi da upiše pobjedu 3:1 i tako zadrži korak s Dallasom.

Blues je poveo već u drugoj minuti susreta pogotkom Davida Backesa s igračem više da bi poravnao krajem prve trećine Mihail Grigorenko. Domaćin se uspio odvojiti u drugoj dionici kada je golovima Troya Brouwera i Vladimira Tarasenka pobjegao na konačnih 3:1.

Minnesota je došla do šeste uzastopne pobjede slaveći protiv Chicago Blackhawksa s 4:1. Wild je odigrao odličnu utakmicu iskoristivši neigranje većinu susreta dvojice najboljih braniča Hawksa Brenta Seabrooka i Duncana Keitha.

Prvi udarac prema golu Blackhawksa završio je pakom u mreži, a strijelac je bio Jarrett Stoll. 499. pogotkom u karijeri poravnao je Marian Hossa, ali u posljednjoj dionici Wild golovima Spurgeona, Haule i Niederreitera dolazi do pobjede.

Važnu pobjedu nakon raspucavanja ostvarili su Islandersi koji su svladali Carolinu s 2:1. Derek Ryan doveo je Hurricanese u vodstvo, no poništio ga je osam minuta prije kraja Anders Lee. U raspucavanju jedino je Kyle Okposo bio precizan i donio je svojoj momčadi pobjedu.

Rezultati:
Dallas Stars - Nashville Predators 5:2
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3:1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4:1
New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:1 (SO)
New Jersey Devils - Boston Bruins 2:1
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 5:4 (SO)
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2:5
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 4:3
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1:4

FOTO: Al Bello/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!