Košarka

Cibona nakon velike borbe u Krasnojarsku ostala bez polufinala Fibinog Europe Cupa

Branimir Korać • četvrtak, 31.03.2016.
Cibona nakon velike borbe u Krasnojarsku ostala bez polufinala Fibinog Europe Cupa
Foto: FaH

Cibona nije uspjela u Krasnojarsku svladati Jenisej i plasirati se u polufinale Fibinog Europe Cupa. Nakon velike borbe domaćin je ipak izvukao pobjedu 82:78...

Dvoboj ponešto sličan onom prvom između Jeniseja i Cibone završen je sa sličnim ishodom. Jenisej je ponovno slavio u tijesnoj završnici i to ga odvodi u polufinale FIBA Europe Cupa.

Cibona je imala priliku, igrači Damira Mulaomerovića pokazali su želju, borili su se do kraja, ali u završnici je Jenisej ipak odnio pobjedu. Žalit će Cibosi za prilikom, imali su napad kod 80:78, ali tri sekunde prije kraja akcija Žižića i Slavice završila je loptom van terena i Jenisej je dovršio posao s linije slobodnih bacanja.

U prvom susretu Cibonu je uništio Tony Taylor, a ovaj put koban je bio David Kennedy koji je stvarao najviše problema Ciboni i susret je završio s 23 poena.

Kako je počelo, činilo se da nas očekuje još jedan susret na veliki broj poena, Cibosi su u prvoj četvrtini primili 27 koševa nakon čega je ipak ta preciznost domaćina pala i uz bolju obranu Cibone, brojevi su ipak spušteni.

Do odlaska na poluvrijeme Cibona nije dopustila domaćinu da se dodatno odvoji, imala je čak u pojedinim trenucima i vodstvo, no Kennedyjev ubačaj ipak je Jeniseju donio prednost na odmoru 44:41.

U nastavku susreta slična slika, igralo se tvrdo i izuzev jednog bijega Jeniseja na plus osam, nije bilo većih odmaka.

Minutu i pol prije kraja domaćin je poveo sa 76:71, no trica Joksimovića, a zatim poeni

Ciboni je ostao puni napad za produžetak ili pobjedu, Florence je dugo gradio poziciju, na kraju se išlo na akciju sa Žižićem i Slavicom, no posljednje dodavanje nije bilo točno i Jenisej odlazi na završni turnir.

Osim Kennedyja, kod Rusa su se istaknuli i Denis Zaharov s 14 poena i Delroy James s 12 poena i sedam skokova. Kod Cibone Florence je upisao 17 poena i sedam asistencija, Siriščević 14 poena dok je Ante Žižić ubacio 12 poena uz 15 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2016. u 16:57
    Jeeeeej ;)
    Obrisan korisnik