Zimski sportovi

Los Angeles Kingsi preuzeli vodeću poziciju u diviziji glatkom pobjedom protiv Flamesa

HINA • petak, 01.04.2016.
Los Angeles Kingsi preuzeli vodeću poziciju u diviziji glatkom pobjedom protiv Flamesa
Foto: Getty

Hokejaši Los Angelesa svladali su s 3-0 Calgary i ponovno zasjeli na vrh ljestvice Pacifičke divizije NHL-a.

Zahvaljujući vrataru Jonathanu Quicku koji je zaustavio 21 udarac igrača Flamesa te Jeffu Carteru koji je dvaput bio strijelac i asistent kod trećeg pogotka, Kingsi su osvojili dva boda za povratak na čelno mjesto Pacifičke divizije s bodom prednosti pred Anaheimom, ali Ducksi imaju utakmicu manje.

Bespoštednu bitku za "broj 1" u Zapadnoj konferenciji vode Dallas i St. Louis. Starsi su sinoćnjom 4-1 pobjedom nad Arizonom izbili sami na vrh, ali hokejaši St. Louisa imaju priliku izjednačiti se na 103 boda, ako u noći s petka na subotu svladaju Boston na svom ledu.

Domaći 2-3 poraz Minnesote od Ottawe ostavio je nadu hokejašima Colorada da njihova utrka za posljednjom pozivnicom za doigravanje još nije izgubljena. Uspiju li u noći s petka na subotu pobijediti vodeći Washington u Denveru, Avalanche će doći na tri boda zaostatka za Minnesotom.

Daleko neizvjesnija i napetija je utrka za pozivnicama na Istoku. Izgledno je da će u Atlantskoj diviziji Florida (95) i Tampa Bay (93) zauzeti prva dva mjesta, dok će Boston (88) i Detroit (87) voditi bespoštednu bitku za treće mjesto koje vodi izravno u doigravanje. Momčadi koja bude četvrta, lako se može dogoditi da ostane bez mogućnosti osvajanja Stanley Cupa u ovoj sezoni, jer su momčadi u Metropolitanskoj diviziji trenutno u prednosti. Petoplasirana Philadelphia (89) bolja je od Bruinsa i Red Wingsa, a ima i utakmicu manje.

Pittsburgh (96) se pobjedom nad Nashvilleom probio na drugo mjesto, ispred New York Rangersa (95) koji su poraženi 3-4 na gostovanju kod Caroline. Za treće mjesto konkuriraju i New York Islandersi (93) koji su s 4-3 na svom ledu svladali Columbus.

NHL rezultati, 31.3.
Los Angeles - Calgary 3-0
San Jose - Vancouver 2-4
Dallas - Arizona 4-1
Tampa Bay - Montreal 0-3
Florida - New Jersey 3-2
Minnesota - Ottawa 2-3
Buffalo - Toronto 4-1
NY Islanders - Columbus 4-3
Pittsburgh - Nashville 5-2
Carolina - NY Rangers 4-3

FOTO: Matt Kincaid/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!