SEHA liga, završni turnir, polufinale, 01.04.2016, 18:00 h
Veszprem
Veszprem 24:21(6:11, 20:20, 24:21 7m) Meškov Brest
Meškov Brest

Veszprem tek nakon sedmeraca do finala SEHA lige

Mihaela Bradovski • petak, 01.04.2016.
Veszprem tek nakon sedmeraca do finala SEHA lige
Foto: FaH

Dramatičan je bio prvi dvoboj polufinala SEHA lige. Rukometaši Veszprema ipak su uspjeli doći do pobjede i to zahvaljujući mirnijoj ruci prilikom izvođenja sedmeraca...

Veszprem - Meškov Brest 24:21 (6:11, 20:20)

Veszprem: Mirko Alilović (15 obrana), Roland Mikler, Petar Gulyas 2, Gergo Ivancsik 1, Timuszin Schuch, Isaias Guardiola, Momir Ilić 4, Aron Palmarsson, Andreas Nilsson, Laszlo Nagy 5, Cristian Ugalde 5, Gasper Marguč 2, Vaquero Rodriguez 2, Mirsad Terzić 1, Renato Sulić 2, Mate Lekai.

Meškov Brest: Ivan Pešić (15 obrana), Vitali Čarapenka, Dzmitri Patotski, Maksim Babičev 1, Dainis Krištopans 1, Dzmitri Kamišik 4, Dzmitri Nikulenkau, Rastko Stojković 4, Aleksander Tjumencov 4, Vjačeslav Šumak, Ljubo Vukić 1, Maksim Baranau 1, Simon Razgor 1, Artsiom Selviasiuk, Siarhej Šilovič 4

Iako je Veszprem kao veliki favorit ušao u prvi polufinalni dvoboj SEHA lige, na kraju je teškom mukom došao do pobjede i borio se da ne izgubi utakmicu u 60 minuta. Meškov Brest odigrao je odlično, no nije izdržao iako je gotovo cijelu utakmicu bio u vodstvu.

U najavi susreta Ivan Pešić je naglasio kako će Meškovu trebati utakmica na gornjoj granici svojih mogućnosti dok Veszprem uz to ne smije imati dobar dan. Takvo što se i dogodilo, Mađari su u utakmicu ušli vrlo nervozno i Bjelorusi mogu žaliti što to nisu bolje iskoristili.

Pešić na jednoj i Alilović na drugoj strani bili su najistaknutiji pojedinci svojih momčadi, obojica su upisali po 15 obrana, a na kraju je Alilović bio taj koji je imao razloga za zadovoljstvo.

Prvo poluvrijeme Meškov je odradio kao u transu. Pešić je skidao "nemoguće", obrana je funkcionirala sjajno i Veszprem je limitiran na samo šest pogodaka u prvih 30 minuta. Jasno, nije se moglo očekivati da će ovako jaka momčad poput Veszprema odigrati takva dva poluvremena i u drugom dijelu krenuo je lov za Bjelorusima.

Koliko god se Mađari trudili, Meškov je održavao prednost pa je tako još deset minuta prije kraja imao četiri gola prednosti, ali u završnici se raspucao Cristian Ugalde i vratio svoju momčad u igru. Upravo Ugalde postigao je pogodak 30 sekundi prije kraja za 20:20, nakon toga Alilović brani pokušaj Bjelorusa i slijede sedmerci.

Prilikom izvođenja sedmeraca sva četvorica igrača Veszprema bili su uspješni, pogađali su Ilić, Marguč, Ivancsik i Terzić dok se na drugoj strani dva puta ispriječio okvir gola i Mađari ulaze u finale.

SEHA liga, završni turnir

polufinale

Veszprem24:21 **Meškov Brest
RK Zagreb24:26Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, završni turnir

polufinale

Veszprem24:21 **Meškov Brest
RK Zagreb24:26Vardar Skoplje

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!