SEHA liga, završni turnir, za 3. mjesto, 03.04.2016, 16:30 h
Meškov Brest
Meškov Brest 23:24 RK Zagreb
RK Zagreb

PPD Zagreb ponovio prošlosezonski rezultat i završio kao treći u SEHA ligi

Branimir Korać • nedjelja, 03.04.2016.
PPD Zagreb ponovio prošlosezonski rezultat i završio kao treći u SEHA ligi
Foto: EPA

Rukometaši PPD Zagreba osvojili su treće mjesto na završnom turniru SEHA lige. U susretu za treće mjesto svladali su Meškov Brest s 24:23...

Meškov Brest - PPD Zagreb 23:24 (14:13)

Meškov Brest: Ivan Pešić (10 obrana), Vitali Čarapenka, Dzmitri Patotski, Maksim Babičev 1, Dainis Krištopans 5, Dzmitri Kamišik 3, Dzmitri Nikulenkau, Rastko Stojković 6, Aleksander Tjumencov, Vjačeslav Šumak, Ljubo Vukić 1, Maksim Baranau 2, Simon Razgor 2, Artsiom Selviasiuk, Siarhej Šilovič 3

PPD Zagreb: Ivan Stevanović (8 obrana), Filip Ivić (4 obrane), Lovro Mihić 2, Stanko Sabljić, Stefan Vujić 1, Tin Kontrec, Luka Šebetić 5, Luka Raković 1, Zlatko Horvat 8, Leon Šušnja, Josip Valčić 1, Tonči Valčić, Stipe Mandalinić 2, Sandro Obranović 2, Velko Markoski, Domagoj Pavlović 3

Prošle godine u Veszpremu PPD Zagreb je u susretu za treće mjesto na završnom turniru SEHA lige svladao Vardar s 26:23, u Varaždinu je Vardar bio uspješniji u polufinalu te su Zagrebaši u susretu za treće mjesto igrali protiv Meškova. Bili su uspješniji s 24:23.

Bjelorusi su prošle godine igrali finale, ovdje su u dva susreta bili blizu uspjeha, ali Veszprem ih je svladao nakon sedmeraca, a PPD Zagreb s golom razlike.

Ovogodišnji susret za treće mjesto protekao je u neizvjesnoj i ravnopravnoj borbi u kojoj nijedna momčad nije uspjela stvoriti značajniju razliku. U drugom poluvremenu Bjelorusi su otišli na plus tri, no nije to bila nedostižna prednost što je Zagreb i potvrdio.

U prvom dijelu Zagrebaši su gotovo konstantno vodili do same završnice kada Meškov radi preokret i odlazi na 14:12, a Sandro Obranović pogotkom u samom finišu postavio je konačnih 14:13 u tom dijelu susreta.

U drugi dio Meškov je ušao bolje, odmah je stvorio razlike od tri pogotka i održavao je do Zagrebove serije za 18:18.

U zadnjih deset minuta Meškov je ušao s vodstvom, no nova serija 3:0 Zagreba donijela im je prednost 23:21 i do kraja susreta Meškov više nije uspio doći do poravnanja.

U samom finišu susreta Ivan Pešić obranio je sedmerac Lovri Mihiću, no to nije skupo stajalo Zagrebaše.

U finalnom dvoboju od 19 sati sastaju se Veszprem i Vardar.

SEHA liga, završni turnir

za 3. mjesto

Meškov Brest23:24RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, završni turnir

za 3. mjesto

Meškov Brest23:24RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2016. u 21:02
    Zagreb igra bolje kada ne igra valčić junior ali ipak je gopćev zet(
    Obrisan korisnik