SEHA liga, završni turnir, finale, 03.04.2016, 19:00 h
Veszprem
Veszprem 28:26 Vardar Skoplje
Vardar Skoplje

Veszprem obranio naslov pobjednika SEHA lige slavljem protiv Vardara

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.04.2016.
Veszprem obranio naslov pobjednika SEHA lige slavljem protiv Vardara
Foto: FaH

Rukometaši Veszprema i uoči početka sezone glasili su za glavnog favorita za osvajanje naslova prvaka SEHA lige, a na kraju su i obranili titulu finalnom pobjedom protiv Vardara s 28:26...

Prošle sezone Veszprem je imao znatno lakši put do naslova prvaka SEHA lige, na svom parketu bio je znatno uvjerljiviji nego u Varaždinu gdje je uz dosta muke izborio prolaz u finale, a tamo imao težak posao protiv Vardara.

Međutim Mađari su ipak u finalu uspjeli u završnici slomiti Makedonce i kada je bilo najpotrebnije proradili su te uzeli titulu. Vardar je odigrao odličnu utakmicu te je stvorio velike probleme svojem protivniku, ali ostao je bez glavne nagrade.

Od početka je bilo jasno kako Veszprem neće imati lagan zadatak. Vardar je sjajno krenuo u susret, stvorio je prednost i Veszprem je prvi put poveo tek u drugom dijelu.

Nakon deset minuta igre skopska momčad vodila je s 8:4, Veszprem nije igrao dobro, ali u narednih pet minuta iskoristio je pogreške Vardara i napravio seriju 5:1 te se vratio u utakmicu.

Na odmor se otišlo s vodstvom Vardara 15:14, a Mađari su mogli biti zadovoljniji s obzirom kako se susret počeo razvijati.

U drugom dijelu nastavilo se s ravnopravnom igrom samo što je Veszprem preuzeo vodstvo u 35. minuti i nakon toga Vardar je bio u poziciji da hvata zaostatak. Uspješno je to činio do završnice, u 49. minuti čak je i vodio s 24:23, ali nakon toga Slišković i Sulić vraćaju prednost na stranu Veszprema, a kada su Nagy i Nilsson odveli Veszprem na plus dva, Vardar se više nije uspio vratiti u egal iako je imao priliku. Pogodak Nagyja u završnici za 28:26 stavio je točku na i.

Momir Ilić postigao je sedam pogodaka, Ivan Slišković četiri, a Renato Sulić jedan dok je Mirko Alilović bio bolji od Miklera iako je imao tek pet obrana. S druge strane Luka Cindrić postigao je pet pogodaka, a Igor Karačić dva.

Izabrana je idealna sedmorka završnog turnira, a čine ju Ivan Stevanović, Cristian Ugalde, Momir Ilić, Luka Cindrić, Alex Dujšebaev, Zlatko Horvat i Rastko Stojković dok je Ilić izabran za MVP-a turnira.

SEHA liga, završni turnir

finale

Veszprem28:26Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, završni turnir

finale

Veszprem28:26Vardar Skoplje

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.04.2016. u 00:14
    bravo za Zlaju i Stevie-a!
    narada108