Tenis

Ana Konjuh glatko do drugog kola, uvjerljiv poraz Donne Vekić

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.04.2016.
Ana Konjuh glatko do drugog kola, uvjerljiv poraz Donne Vekić
Foto: EPA

Ana Konjuh uspješno je odradila posao u prvom kolu WTA turnira u Charlestonu gdje je u dva seta svladala Sesil Karatančevu dok je Donna Vekić visoko poražena od Kirsten Flipkens...

Polovičan učinak Hrvatica u večernjem terminu po hrvatskom vremenu. Ana Konjuh u Charlestonu je igrala protiv Sesil Karatančeve i slavila je s dva puta po 6:3 dok je Donna Vekić u Katowicama poražena od Kirsten Flipkens sa 6:1, 6:4.

Konjuh je 156. igračicu svijeta svladala nakon 80 minuta igre i tako ponovila praktički isti rezultat protiv ove tenisačice iz Istanbula od prije dvije godine.

U prvom setu Konjuh je s dva breaka u završnici otišla do 6:3 dok je u drugom setu kod 4:3 napravila ključni break i zatim mirno dovršila meč.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja između Saisai Zheng i Darije Kasatkine.

Drugo kolo neće vidjeti Donna Vekić koja je igrala protiv Kirsten Flipkens i još jednom izgubila od Belgijke. Prošli put Flipkens je slavio u tri seta u Linzu, ovaj put bila je uvjerljivija.

Očajan ulazak u meč i 5:0 za Belgijku bilo je teško nadoknaditi i Vekić je izgubila prvi set sa 6:1 dok je u drugom izgubila servis već u trećem gemu i poslije toga nije dobila priliku za povratak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!