Vodeni sportovi

Mario Todorović nakon priprema u Bugarskoj spreman za nove izazove

Sportnet • četvrtak, 14.04.2016.
Mario Todorović nakon priprema u Bugarskoj spreman za nove izazove

Hrvatski plivački reprezentativac Mario Todorović nakon tri tjedna visinskih priprema na bugarskoj planini Belmeken spreman je za nove vodene izazove. Rezultate zahtjevnih priprema na visini od 2100 metara Mario će pokazati u petak, 15. travnja na pokaznom treningu u Slavonskom Brodu koji je ujedno i posljednja priprema za 15. izdanje Međunarodnog Mitinga ZPK koji se u subotu, 16. travnja od 9 sati održava na zagrebačkom bazenu Utrina.

„Treninzi u Bugarskoj protekli su odlično, a u postizanju što bolje pripreme pomogao mi je trener Pero Kuterovac kao i ostala ekipa iz tima. U protekla tri tjedna trudio sam se postići što bolju formu koja će nadam se pokazati rezultate na subotnjem natjecanju kao i na nadolazećem EP u Londonu", izjavio je Mario Todorović.

Na pripremama u Bugarskoj s Marijem su plivali i Sanja Jovanović, Ana Radić, Kristijan Tomić, Ivan Levaj, Teo Kolonić, Mislav Sever, Marko Krce Rabar i Sven Arnar Saemundsson koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u svibnju u Londonu.

„Super smo se slagali kao ekipa i naravno podržavali jedni druge jer svi imamo zajednički cilj dobro otplivati na narednim natjecanjima kao i plasirati se na OI u Rio de Janeiro", dodao je Mario.

Mario je posljednjih mjeseci ostvario sjajan rezultat postizanjem osobnog rekorda 22.44 u disciplini 50 metara na Prvenstvu Hrvatske koji mu je omogućio odlazak na nadolazeće Europsko prvenstvo i približio ga normi za nastup na Olimpijskim igrama Rio 2016 na samo 17 stotinki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!