Tenis

VIDEO: Tsonga i Federer jedini ponudili neizvjesnost, tri glatke pobjede favorita

Mihaela Bradovski • petak, 15.04.2016.
VIDEO: Tsonga i Federer jedini ponudili neizvjesnost, tri glatke pobjede favorita
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni dvoboji na Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Roger Federer oprostio se od turnira porazom u tri seta od Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge...

Gael Monfils prekinuo je odličan niz lucky losera Marcela Granollersa koji je nakon poraza u kvalifikacijama glavom već bio u turniru parova, no onda je nastup otkazao David Ferrer, a njegov sunarodnjak nenadano dobio priliku. Odlično ju je iskoristio, upisao je dvije pobjede i došao do četvrtfinala. Tamo ipak nije išlo, Gael Monfils bio je bolji i zasluženo je slavio sa 6:2, 6:4. Inače ovo mu je prva pobjeda protiv Granollersa od 2009. godine, a u međuvremenu upisao je tri poraza.

Na povratničkom turniru Roger Federer zaustavljen je u četvrtfinalu i bio je to ujedno jedini dvoboj koji je ponudio neizvjesnost. Federer je poražen od Jo-Wilfrieda Tsonge koji je upisao pobjedu u tri seta i to nakon što je Švicarac odličnim nastupom uzeo prvi set sa 6:2. U trećem setu Federer je bio udaljen svega dva poena od pobjede, kod 5:4 imao je 15:30, ali Tsonga se izvukao, ubrzo i napravio break te otišao do pobjede i prolaza u četvrtfinale.

Rafael Nadal po 11. put ušao je u polufinale turnira u Monte Carlu. Očekivalo se puno više od ovog dvoboja po pitanju neizvjesnosti, međutim Nadal je bio znatno bolji i naplatio je takav nastup glatkom pobjedom 6:1, 6:4.

"Dobro sam se branio i kretao. Kada se ukazala prilika, preuzimao sam kontrolu nad izmjenom", rekao je Nadal. Wawrinka je nakon dvoboja bio nezadovoljan bukom koja je dopirala na sam teren ustvrdivši kako su mnogi u teniski kompleks došli na ručak i potrošili veće količine alkohola. Nadal je pak odgovorio da je naviknuo na to u Monte Carlu jer je svake godine ista situacija.

Najlakši posao imao je Andy Murray koji je za 67 minuta pregazio Miloša Raonića. Kanađanin je ostao bez ijednog as servisa, imao je tek 48 posto ubačaja prvog servisa, a na reternu je u cijelom meču osvojio tek devet poena bez ijedne break prilike.

"Ako odigram ovako i u polufinalu, imat ću šanse i protiv Nadala. Dobro sam servirao, a to je bilo ključno jer Miloš može raditi konstantan pritisak ako ne servirate dobro", kaže Murray.

U konkurenciji parova Ivan Dodig i Marcelo Melo slavili su u dva seta protiv Treata Hueya i Maksa Mirnjija te se plasirali u polufinale. Nakon pobjede 6:4, 6:4, u polufinalu ih očekuje dvoboj protiv četvrtih nositelja Jamieja Murraya i Brune Soaresa.

Monte Carlo, četvrtfinale:
Gael Monfils (Francuska, 13) - Marcel Granollers (Španjolska, LL) 6:2, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 8) - Roger Federer (Švicarska, 3) 3:6, 6:2, 7:5
Rafael Nadal (Španjolska, 5) - Stan Wawrinka (Švicarska, 4) 6:1, 6:4
Andy Murray (Velika Britanija, 2) - Miloš Raonić (Kanada, 10) 6:2, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2016. u 21:43
    A lik jos razmisljada moze Đokovica skinuti s broja 1,stvarno nije normalan ocito nije svijestan da mu je vrijeme proslo mada igra dobro ,ali nije to to vise..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2016. u 18:57
    Federer igra odlicno za svoje godine, ali ipak mu je sve teze i teze osvojiti vece turnire u konkurenciji sa mladjim tenisacima. Nazalost, godine cine svoje.
    Obrisan korisnik