Tenis

Ana Konjuh teškom mukom do drugog kola kvalifikacija u Stuttgartu

Branimir Korać • nedjelja, 17.04.2016.
Ana Konjuh teškom mukom do drugog kola kvalifikacija u Stuttgartu

Ana Konjuh plasirala se u drugo kolo kvalifikacija na WTA turniru u Stuttgartu, ali do pobjede je došla znatno teže nego što se to očekivalo...

288. igračica svijeta, Španjolka Georgina Garcia-Perez, činila se kao prilično dobar ždrijeb za Anu Konjuh na startu kvalifikacija u Stuttgartu, no na kraju se pokazalo suprotno. Vrlo teško nakon više od dva sata igre Konjuh je uspjela nekako izvući pobjedu.

Slavila je u tie-breaku trećeg seta gdje se nalazila u problemima nakon što je zaostajala 5:2, ali uspjela je nanizati pet poena te napraviti preokret i proći u drugo kolo.

Ova serija u završnici 13. igre trećeg seta ima još veći značaj ako se zna da je Španjolka odlično servirala i do tog trenutka imala već 18 aseva na kontu.

Početak meča nije davao naznake da nas očekuje ovakva drama. Konjuh je bez većih problema uzela prvi set sa 6:2 te se činilo da sve ide prema planu, ali onda su krenuli problemi.

U trećem gemu drugog seta Španjolka je stigla do breaka i zadržala tu prednost do kraja setaiako je Konjuh prijetila i u tri servis gema dolazila do break lopti.

U trećem setu hrvatska tenisači dva puta je imala break prednosti, oba puta ga je odmah prokockala i set je otišao u tie-break gdje je bio potreban preokret za pobjedu.

Drugo kolo kvalifikacija donosi Ani Rumunjku Patriciju Mariju Tig, 133. igračicu svijeta koja je u prvom kolu i tri seta svladala Nizozemku Lesley Kerkhove.

WTA Stuttgart, prvo kolo kvalifikacija:
Ana Konjuh (Hrvatska, 4) - Georgina Garcia-Perez (Španjolska) 6:2, 4:6, 7:6(5)

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac17.04.2016. u 08:24
    bravo Ana
    teniosac