Tenis

Ana Konjuh na korak od ulaska u glavni ždrijeb WTA turnira u Stuttgartu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.04.2016.
Ana Konjuh na korak od ulaska u glavni ždrijeb WTA turnira u Stuttgartu

Ana Konjuh upisala je još jednu pobjedu u tri seta u kvalifikacijama WTA turnira u Stuttgartu i posve se približila ulasku u glavni ždrijeb. U drugom kolu kvalifikacija nadjačala je Rumunjku Patriciju Mariju Tig...

21-godišnja Rumunjka Patricia Maria Tig bila je druga protivnica Ani Konjuh u kvalifikacijama na WTA turniru u Stuttgartu. 133. igračica svijeta prošle sezone po prvi put u karijeri dovukla se do finala na WTA Touru, u Bakuu je poražena od Margarite Gasparjan, no ove sezone ne igra u najboljoj formi.

Niti Konjuh još uvijek nije u najboljem izdanju, nakon ozljede i pauze još uvijek hvata kontinuitet i pravu formu, a dva zahtjevna meča u Stuttgartu svakako će pomoći u tome.

U prvom kolu kvalifikacija teškom mukom izvukla je pobjedu protiv Španjolke Garcije Perez, ovdje je bilo nešto lakše, iako je igrala ponovno tri seta, barem je izbjegla dramu tie-breaka trećeg seta.

Tig je bolje otvorila meč i povela je s 4:1, ali tu je Konjuh zaigrala bolje, nanizala pet gemova i napravila preokret te osvojila prvi set sa 6:4.

U drugom setu kod 2:2 Konjuh nije iskoristila dvije break lopte s kojima je mogla usmjeriti meč potpuno na svoju stranu, nakon toga odmah je izgubila svoj servis te zatim u maratonskom osmom gemu ponovno je pokleknula i Tig je sa 6:2 izjednačila u setovima.

Otišlo se u treći set gdje je Konjuh odmah napravila break, u nastavku seta bila je vrlo uvjerljiva na svojem servisu i lakoćom uzela taj set sa 6:2 te izborila mjesto u finalu kvalifikacija.

Tamo je očekuje zahtjevnija protivnica, igrat će protiv Njemice Carine Witthöft koja zasad kroz kvalifikacije prolazi bez problema. U prva dva meča nije izgubila nijedan set, Evgeniji Rodinoj prepustila je svega dva gema, a Katharini Gerlach pet.

U posljednjem međusobnom dvoboju prije dvije godine u Limogesu Konjuh je slavila s visokih 6:3, 6:1.

WTA Stuttgart, kvalifikacije drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 4) - Patricia Maria Tig (Rumunjska) 6:4, 2:6, 6:2

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!