Tenis

Njemica Witthöft ostavila Anu Konjuh bez ulaska u glavni ždrijeb u Stuttgartu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.04.2016.
Njemica Witthöft ostavila Anu Konjuh bez ulaska u glavni ždrijeb u Stuttgartu

Posljednje kolo kvalifikacija bilo je kobno za Anu Konjuh u Stuttgartu. Carina Witthöft nastavila je odličan kvalifikacijski niz i upisala je i treću pobjedu, ponovno bez izgubljenog seta...

21-godišnjakinja iz Hamburga bila je kobna za Anu Konjuh u kvalifikacijama Stuttgarta. Dok je Konjuh u prva dva kola morala igrati tri seta, Carina Witthöft eliminirala je svoje protivnice u dva seta, a to je ponovila i u ovom dvoboju.

U posljednjem međusobnom dvoboju prije dvije godine u Limogesu uspješnija je bila Konjuh koja je glatko slavila, ali sada joj je Njemica uzvratila i svladala ju za 75 minuta igre sa 6:3, 6:4.

Witthöft je tako izborila meč protiv Ane Ivanović u prvom kolu dok je Konjuh imala malu nadu da bi ipak mogla zaigrati u glavnom ždrijebu kao lucky loser, ali umjesto Sare Errani ušla je druga Talijanka Camila Giorgi koja je u posljednjem kolu kvalifikacija poražena od Amerikanke Louise Chirico.

Konjuh je prvi set izgubila sa 6:3 nakon što je krenula s 2:1 i breakom, no do kraja seta osvojila je samo još jedan gem i to na servisu protivnice. Na svom početnom udarcu nikako nije mogla do gema i Njemica je povela.

Odmah na početku drugog seta Konjuh se našla u zaostatku, Witthöft je krenula s 2:0, a najveću priliku za povratak hrvatska igračica imala je u četvrtom gemu kada je došla do 15:40, ali nije uspjela iskoristiti tu priliku.

Witthöft je na zadovoljstvo domaćih navijača uspjela upisati pobjedu i naći se u glavnom ždrijebu gdje ove godine neće biti hrvatskih tenisačica.

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!