Ostali sportovi

Ding uspio, Trump u problemima

Ivan Obućina • četvrtak, 21.04.2016.
Ding uspio, Trump u problemima
Foto: Getty

Jučerašnji dan bio je najočekivaniji dan prvog kola, ali zapravo nije donio ništa novoga na turniru. Ne zato što je bio loš, nego jer je odličan i zanimljiv! Izraziti favoriti mirno su priveli svoje mečeve kraju, još jedan kvalifikant je prošao dalje a dva su na dobrom putu. Dok se od Dinga očekivalo da prođe dalje, od Wenba se nije očekivalo da baš tako uvjerljivo igra protiv Trumpa…

Jučerašnji dan donio nam je dosad najbolji meč turnira, u kojem je nakon duge i napete borbe Ding Junhui izborio prolaz u drugo kolo pobjedom protiv Martina Goulda. Ding je odlično ušao u meč, poveo 4-1 i činilo se tada da će već do pauze osigurati lijepu prednost. Međutim, Gould uzvraća i do pauze se potpuno vraća u meč i smanjuje na 5-4. U večernjem nastavku Ding je počeo griješiti i Gould bježi na 7-6. Sljedeći frame je Ding dobivao ali je prekinuo break i mada se činilo da je prednost prevelika, Gould odlučuje igrati i nakon 3 snookera odnosi frame na svoju stranu! Nakon toga se činilo da je Ding psihički gotov, ali on uzvraća sa 132, fantastično koristi Gouldovu grešku za 86, dodaje 100 i u sljedećem frameu privodi kraj ovom fantastičnom meču, sa čvrsto stisnutom šakom nakon posljednje roze; što i nije čest slučaj u snookeru. Ding je sveukupno bio bolji, i zasluženo prolazi u drugo kolo. Igrao je zaista odlično, breakovi od 90, 110, 54, 87, 87, 53, 65, 132, 86 i 100 su vrlo impresivna statistika. Također, uz takvu igru je svejedno bio blizu poraza što pokazuje koliko je i Gould bio dobar; i nadajmo se da će tako nastaviti i dalje, jer snookeraška pozornica treba pravog Dinga, a ne sjenu koja igra umjesto njega zadnjih godinu dana.

Kyren Wilson opravdao je titulu jedne od najpoželjnijih udavača iz kruga kvalifikanata i u nastavak meča protiv Joea Perrya nosi minimalno vodstvo. Meč je od početka bio vrlo kvalitetan i vrlo izjednačen, i igrači su koristili svoje prilike. Jedini napeti frame otišao je na stranu Wilsona i to je bilo dovoljno za vodstvo. Perry je bolje ušao u meč i poveo 4-2, ali Wilson onda počinje bolje igrati i breakovima od 58, 89 i 61 osigurava kakvu-takvu prednost pred nastavak.

Liang Wenbo je prije ždrijeba bio zacrtan kao crna mačka favoritima i Judd Trump je imao nesreću izvući ga, i pokazalo se da je strah bio potpuno opravdan. Wenbo počinje sa 117 i 107, ali Trump uzvraća sa 58 i 86. Wenbo nastavlja u istom ritmu, a Trump radi neke svoje karakteristične greške, što ga košta nekoliko napetih frameova i Wenbo odnosi na pauzu veliku prednost. Do kraja meča je još puno, ali ako Trump značajno ne podigne svoju igru mogao bi i on kući puno prije planiranog. Sve u svemu, odličan početak meča obojice ali nastavak rastrgan bez puno ritma, i nadamo se da će u nastavku s obje strane to biti puno bolje.

Mark Allen potrošio je minimalno vremena protiv Mitchella Manna i osvojio prva 4 framea nastavka i osigurao nastavak natjecanja. Solidnim breakovima od 67 i 67 priveo je kraju vrlo jednostran nastavak meča, u kojem je Mann uspio skupiti samo 30 bodova i naravno da na taj način nije nikako mogao unijeti malo napetosti u ovaj dvoboj.

Barry Hawkins je nešto bolje odigrao nastavak dvoboja protiv Zhang Ande, mada ni to nije bilo nešto posebno dobro za njegove standarde, ali je protivnik ostao dosta loš kao i prvog dana pa nije bilo puno problema. Ono što mu budi nadu u bolji nastavak turnira je posljednji frame u kojem je napravio najveći break turnira od 141, i ako tako nastavi ima neke šanse u nastavku turnira.

Današnjim danom završava prvo kolo i počinje drugo, te je raspored igranja malo drugačiji pa molimo obožavatelje ove predivne igre da obrate pažnju na raspored na dnu članka kako ne bi nešto propustili.

Rezultati: srijeda, 20. travanj

Jutarnji session 11:00
Mark Allen v Mitchell Mann 10-3
Martin Gould v Ding Junhui 4-5

Popodnevni session 15:30
Barry Hawkins v Zhang Anda 10-5
Judd Trump v Liang Wenbo 3-6

Večernji session 20:00
Martin Gould v Ding Junhui 8-10
Kyren Wilson v Joe Perry 5-4

Raspored igranja: četvrtak, 21. travanj

Popodnevni session 15:00
Marco Fu v Andy McGill
Judd Trump v Liang Wenbo 3-6

Večernji session 20:00
Allister Carter v Alan McManus
Kyren Wilson v Joe Perry 5-4

FOTO: Dan Mullan/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!