Ostali sportovi

Prvo kolo završeno deciderom

Ivan Obućina • petak, 22.04.2016.
Prvo kolo završeno deciderom
Foto: Getty

Jučerašnjim danom završilo je prvo kolo, i započeli su neki mečevi drugog kola. Drugo kolo izborili su Judd Trump i Kyren Wilson, a meč potonjeg tjerao je navijače da posegnu za noktima jer čipsa je sigurno već nestalo…

Liang Wenbo nastavio je gdje je stao dan prije i odmah povećao vodstvo na 7-3, i tu je neobjašnjivo stao. Do kraja meča nije mu baš ništa uspjevalo, nizao je grešku na grešku i Judd Trump osvaja 7 od sljedećih 8 frameova i odnosi pobjedu. Trump je igrao puno bolje nego dan prije, u nekim trenucima i odlično ali ključno je da nije odustajao. Prvo je preokrenuo meč i poveo 8-7, i onda je napokon Wenbo osvojio svoj jedini frame. Međutim, Trump na prijašnjih 54, 106, i 69 dodaje još 61 i 55 za konačnu pobjedu. Ovo će mu sigurno biti odličan poticaj za nastavak turnira ako se nađe u sličnoj situaciji, a njegov meč protiv Dinga je sigurno najočekivaniji meč dosadašnjeg dijela turnira i obećava vrhunski snooker.

Kyren Wilson uspio je upisati prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima i na taj način okruniti odličnu sezonu. U nastavku meča i Wilson i Joe Perry nizali su break na break do 8-7 za Perrya, i tu se dogodio možda ključni trenutak meča. Perry je imao veliko vodstvo ali je Wilson došao na red i fantastičnim clearencom od 60 u kojem su 4 crvene bile skroz na mantineli osvojio frame i došao na 8-8. Još jednim odličnim breakom od 69 Wilson je okrenuo na 9-8 i tada je stiglo vrijeme za najdramatičniji frame.turnira, koji je potrajao 40-ak minuta. Da ne trošimo riječi na opis svega što se na kraju događalo, pogledajte priloženi video. Vjerujte, nećete požaliti…

I tako se došlo do decidera u kojem su oba imali svoje prilike koje nisu iskoristili, da bi na kraju ipak Wilson bio smireniji i precizniji i došao do velike pobjede.

U prvim dvobojima drugog kola stvari se odvijaju donekle očekivano. Marco Fu bolje je krenuo u dvoboj od Andy McGilla, tj. maksimalno je koristio svoje prilike i poveo 5-3, mada je McGill breakovima od 65, 51, 52 i 54 možda zaslužio i puno bolji rezultat. Isti rezultat u nastavak nosi Allister Carter protiv Alana McManusa, breakovima od 103, 55, 71 i 65 potvrdio je da pobjeda protiv Stuarta Binghama u prvom kolu nije bila slučajna. Igrao se obostrano jako dobar snooker, i nastavak meča trebao bi ići u sličnom tonu.

Podsjećamo da se mečevi drugog kola igraju po principu best of 25 kroz tri sessiona.

Rezultati: četvrtak, 21. travanj

Popodnevni session 15:00
Marco Fu v Anthony McGill 5-3
Judd Trump v Liang Wenbo 10-8

Večernji session 20:00
Allister Carter v Alan McManus 5-3
Kyren Wilson v Joe Perry 10-9

Raspored igranja: petak, 22. travanj

Jutarnji session 11:00
Mark Williams v Michael Holt
Marco Fu v Anthony McGill 5-3

Popodnevni session 15:30
Allister Carter v Alan McManus 5-3
Sam Baird v Mark Selby

Večernji session 20:00
Mark Williams v Michael Holt
Marco Fu v Anthony McGill 5-3

FOTO: Dan Mullan/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!