Zimski sportovi

Blackhawksi izbjegli eliminaciju, Lightning dovršio posao

HINA • petak, 22.04.2016.
Blackhawksi izbjegli eliminaciju, Lightning dovršio posao
Foto: Getty

Tampa Bay Lightning plasirali su u drugi krug doigravanja nakon što su sinoć u petoj utakmici sa 1-0 pobijedili Detroit Red Wings i došli do 4-1 u seriji na četiri pobjede.

Alex Killorn je zabio pobjednički gol 1:43 minuta nakon početka zadnje trećine. Vratar Lightninga Ben Bishop je imao 34 obrane u svom četvrtom shutoutu u doigravanju u karijeri. Tampa Bay će u drugom krugu doigravanja igrati protiv boljeg iz ogleda između New York Islandersa i Florida Panthersa koji su izjednačeni na 2-2.

Chicago Blackhawks su izbjegli eliminaciju iz doigravanja nakon što su sinoć svladavši St Louis Blues sa 4-3 smanjili njihovu prednost na 3-2 u seriji na četiri pobjede. Pobjednički gol tri minute nakon početka drugog produžetka za Chicago zabio je Patrick Kane kojem je to 49. gol u doigravanju. Šesta utakmica je na rasporedu u subotu i igra se u Chicagu. Poveo je Chicago u drugoj trećini kada je prvi gol na utakmici zabio Marian Hossa. Izjednačio je za Bluese Jaden Schwartz iskoristivši igrača više. Nakon toga slijede golovi za Chicago, a strijelci su Artem Anisimov i Artemi Panarin. Blues su nadoknadili razliku od 3-1 i odveli utakmicu u produžetak zahvaljujući golovima koje su u zadnjoj trećini regularnog dijela utakmice zabili Robby Fabbri i David Backes. Vratar Blackhawks Corey Crawford je obranio 43 udarca.

Pittsburgh Penguinsi su "pomeli" New York Rangerse sinoć u četvrtoj utakmici doigravanja pobijedivši ih sa 5-0 u Madison Square Gardenu. Penguins sada vode 3-1 u seriji na četiri pobjede, a peta utakmica se igra u subotu u Pittsburghu. Jevgenij Malkin je zabio dva gola, a rookie vratar Matt Murray je upisao 31 obranu za Pittsburgh. Ostale golove za Pittsburgh zabili su Eric Fehr, Patric Hornqvist i Conor Sheary, sve u prvoj trećini.

Anaheim Ducks i Nashville Predators su sada izjednačeni na 2-2 u seriji na četiri popbjede nakon što su Ducks sinoć porazili Predators sa 4-1. Vratar Frederik Andresen je obranio 30 udaraca prema vratima Anaheima, a golove za pobjeeu su zabili Ryan Getzlaf, Nate Thompson, Jamie McGinn i Andrew Cogliano. Jedini gol za Nashville je zabio Mike Fisher.

FOTO: Dilip Vishwanat/ Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!