Košarka

Tomasu bolji učinak, Markoti pobjeda u važnom dvoboju za ostanak u ligi

Branimir Korać • subota, 23.04.2016.
Tomasu bolji učinak, Markoti pobjeda u važnom dvoboju za ostanak u ligi
Foto: FaH

U susretu 27. kola turskog prvenstva Istanbul je u Ankari svladao Kolejliler rezultatom 82:80 i tako napravio veliki korak prema ostanku u društvu prvoligaša...

jedan od ključnih dvoboja u borbi za opstanak odigran je u Ankari gdje je Kolejliler nastavio seriju loših rezultata. Upisao je već sedmi uzastopni poraz, a ovaj mu je nanio Istanbul, izravni konkurent iz donjeg doma.

Domaćinu nije pomogao odličan ulazak u utakmicu, brzo je poveo s dvoznamenkastom prednosti, ali kako je susret odmicao, tako se ta prednost topila i u nastavku je Istanbul uspio doći do pobjede.

Završilo je 82:80 za goste, a poraz domaćina ublažio je tricom u posljednjim trenucima Erol Can Cinko.

S ovim porazom Kolejliler je ostao na osam pobjeda, Istanbul ima jednu više, a momčadi iz zone ispadanja Konyaspor i Turk Telekom imaju po šest pobjeda, ali i utakmicu manje.

U pobjedničkom sastavu Benjamin Joseph McCauley ubacio je 18 poena (5/6 za dva, 2/4 za tri) uz devet skokova, Marcus Denmon dodao je 16 poena (5/7 za dva, 2/6 za tri), a Damir Markota za 30 minuta bio je na 12 poena (2/3 za dva, 2/5 za tri) i šest skokova.

Kod domaćina Marko Tomas za 30 minuta ubacio je 18 poena (5/7 za dva, 2/6 za tri) uz po četiri skoka i asistencije dok je Frank Elegar dodao 16 poena (7/ za dva) i deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!