Tenis

Nikola Mektić zaustavljen već u prvom kolu kvalifikacija u Münchenu

Mihaela Bradovski • subota, 23.04.2016.
Nikola Mektić zaustavljen već u prvom kolu kvalifikacija u Münchenu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Nikola Mektić nije uspio proći u drugo kolo kvalifikacija na ATP turniru u Münchenu. Za protivnika na startu imao je Francuza Vincenta Millota koji ga je svladao u dva seta...

Sat i 15 minuta bilo je potrebno 149. igraču svijeta Vincentu Millotu za pobjedu u prvom kolu kvalifikacija Münchena protiv Nikole Mektića.

Francuz je opravdao status favorita i spriječio Mektića na putu do iznenađenja u susretu u kojem hrvatski tenisač nije uspio niti jednom oduzeti Millotu početni udarac.

Već sam ulazak u meč pokazao je kako će to biti vrlo težak posao za Mektića, raspoloženi Millot poveo je s 4:0 i tako je vrlo brzo riješio pitanje pobjednika u prvom setu.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:2, u drugom je Francuz ključni break napravio kod 2:2 i tu prednost nije ispustio. Kod 3:2 Mektić je imao 15:40, propustio je priliku i nije uspio doći do preokreta.

Drugo kolo kvalifikacija Millotu donosi Floriana Mayera. Hrvatski tenis u Münchenu će tako predstavljati samo Ivan Dodig u glavnom ždrijebu, a njemu će protivnik u prvom kolu biti Ernests Gulbis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac23.04.2016. u 17:01
    Dodig bi mogao dibiti Gulbisa,ovaj je kilometrima od nekakve forme..
    teniosac