Ostali sportovi

Wilson, Ding i Higgins jednom nogom u četvrtfinalu

Ivan Obućina • ponedjeljak, 25.04.2016.
Wilson, Ding i Higgins jednom nogom u četvrtfinalu
Foto: Getty

Jučerašnji dan donio je dugoočekivani dvoboj Dinga i Trumpa, te nastavak epske borbe O'Sullivana i Hawkinsa, a tko će iz tih dvoboja izaći kao konačni pobjednik saznati ćemo danas…

Od trenutka izvlačenja ždrijeba najavljivali smo i željno isčekivali dvoboj Ding Junhuia i Judda Trumpa, ponajboljih svjetskih igrača koji gaje vrlo napadačku igru i garantiraju spektakl. Od početka meča krenulo se tim putem, i dok je Trump pogađao sve je bilo dobro; međutim što smiješnim greškama, što nabijanjem svake kugle što jače može i razbijanjem clustera kao posljedice otvarao je Dingu priliku za prilikom što ovaj koristi i do kraja sessiona odlazi na velikih 6-2. Na Trumpovih 85, 106 i 51 Ding je odgovorio sa 71, 112 i 79 što je vrlo izjednačeno, ali u taktičkim stvarima Ding je bio puno bolji i to je stvorilo razliku. U nastavku se nastavilo istim načinom, ali s obostrano manje kvalitete, i Ding je mirno otišao na 10-5. Iskoristivši još jednu Trumpovu grešku, polako je išao i po zadnji frame, ali nakon što je uspio sam sebi napraviti snooker na zadnjoj crvenoj nudi Trumpu šansu koju ovaj napokon koristi i smanjuje na prihvatljiv zaostatak prije zadnjeg sessiona, jer 10-6 je ipak puno bolje nego 11-5. Međutim, ako nešto drastično ne promijeni ne piše mu se dobro i njegov nastup na ovogodišnjem turniru mogao bi doći svom kraju.

Kyren Wilson osvojio je nevjerojatnih prvih 7 frameova protiv Marka Allena. Breakovima od 50, 55, 93 i 103 pobjegao je na veliku razliku protiv neprepoznatljivog Allena, kojemu baš ništa nije uspjevalo; ali uspijeva osvojiti barem zadnji frame jutarnjeg sessiona. U večernjem sessionu pojavio se pravi Allen i breakovima od 122, 103, 60 i 66 munjevito se prije pauze potpuno vraća u dvoboj. No pauza je pomogla Wilsonu da se malo sredi, i koristeći neke Allenove greške i čudne promašaje uzvraća s 4 framea u nizu za ogromno vodstvo prije zadnjeg sessiona. Prolazak u četvrtfinale bio bi šlag na tortu najbolje sezone u karijeri mladog Wilsona, koji je prije samo 3 godine bio na rubu ispadanja s Pro Toura u amatere, i kako stvari stoje; teško da će to propustiti.

Barry Hawkins zadržao je vodstvo i nakon fantastičnog drugog sessiona protiv Ronniea O'Sullivana. O'Sullivan je imao nevjerojatnih 98% pogodaka, i breakove od 68, 118, 82 i 89; no to sve nije bilo dovoljno za preokret jer je Hawkins imao neznatno manju uspješnost – 97%! O'Sullivan je bio fantastičan, i kada bi krenuo to je označavalo kraj framea. Međutim, ako bi frame krenuo izmjenom safetya onda se Hawkins zasad bolje snalazio, i iz poluprilika malo po malo radio zalihu koja je bila dostatna za zadržavanje vodstva. Inače, toliko brzo i kvalitetno se igralo da su krenuli u zadnji frame sessiona kada su na drugom stolu igrači tek krenuli na pauzu…Vjerujem da će svi obožavatelji večeras sa zanimanjem ispratiti kraj ovog spektakla, koji je prikazanom kvalitetom daleko najbolji meč turnira dosad.

John Higgins odmah je povećao vodstvo na 7-3 i mirno ga održavao bez neke prevelike nervoze do kraja sessiona. Uzevši u obzir igru obojice dosad na turniru, stječe se dojam da Ricky Walden teško može ovo okrenuti.

Današnjim raspored igranja je malo drugačiji pa molimo obožavatelje ove predivne igre da obrate pažnju na raspored na dnu članka kako ne bi nešto propustili.

Rezultati: nedjelja, 24. travanj

Jutarnji session 11:00
Judd Trump v Ding Junhui 2-6
Kyren Wilson v Mark Allen 7-1

Popodnevni session 15:30
John Higgins v Ricky Walden 10-6
Barry Hawkins v Ronnie O’Sullivan 9-7

Večernji session 20:00
Judd Trump v Ding Junhui 6-10
Kyren Wilson v Mark Allen 11-5

Raspored igranja: ponedjeljak, 25. travanj

Popodnevni session 14:00
Judd Trump v Ding Junhui 6-10
Kyren Wilson v Mark Allen 11-5

Večernji session 20:00
John Higgins v Ricky Walden 10-6
Barry Hawkins v Ronnie O’Sullivan 9-7

FOTO: Dan Mullan/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kaiser1325.04.2016. u 13:32
    Valjda nisam ja jedini koji ovo prati
    kaiser13