Ostali sportovi

Hawkins u fantastičnom trileru izbacio O'Sullivana

Ivan Obućina • utorak, 26.04.2016.
Hawkins u fantastičnom trileru izbacio O'Sullivana
Foto: Getty

Hawkins i O'Sullivan pružili su navijačima nastavak spektakla koje je završio loše po glavnog favorita turnira, koji je izgubio mada je odigrao čudesan meč. U ostalim mečevima nije bilo nekih pretjerano zanimljivih preokreta i vodstva su pretvorena u pobjede…

Barry Hawkins je nakon dugih 14 godina napokon pobijedio Ronniea O'Sullivana, u daleko najboljem meču ovogodišnjeg turnira i jednom od najboljih mečeva koje je Vaš novinar ikada gledao. O'Sullivan je odmah napravio 93 i krenuo po 9-9, ali nije uspio zaključiti frame i Hawkins krade i zadržava vodstvo. Na 70, Hawkins uzvraća sa 54 i 94, te dolazi na velikih 12-9. Međutim, O'Sullivan se ne predaje, dodaje 124, 88 (na putu na 147 12. crvena neobjašnjivo izašla iz srednje rupe) i nakon lošeg positionala Hawkinsa čisti stol i sa 63 odvodi meč u decider! Ništa manje od takvog raspleta ovakav meč nije ni zaslužio…U njemu su odmah napravili totalni nered na stolu i kao i tokom cijelog meča, u toj situaciji se Hawkins bolje snašao i napravio solidnu prednost, koja obzirom na raspored kugli na stolu (sve crvene na gornjoj mantineli) nije izgledala obećavajuće po O'Sullivana. Međutim, uspijeva krenuti, maknuti par crvenih od ruba stola i kada se činilo da će uspjeti; bijela mu se nesretno odbija u rupu…Izuzetan peh, i Hawkins mirno privodi meč kraju. O'Sullivan je meč završio sa 94% uspješnosti, preko 70% long pota, 1405 poena naspram Hawkinsovih 1135, što uključuje nevjerojatne breakove od 139, 88, 103, 68, 118, 82, 89, 93, 70, 124, 88, i 63?! I da, svejedno je izgubio; mada je ovo gore donijelo 11 od njegovih 12 frameova …Ono što je najgore, ne može se reći da Hawkins nije zaslužio pobjedu, jer svaki frame koji je krenuo na taktičko nadmudrivanje, otišao je na njegovu stranu i to se u ovakvom meču pokazalo ključnim. Ostaje vidjeti kako će se ovo odraziti na nastavak njegovog nastupa ovdje – da li će ga napuniti samopouzdanjem kao Binghama lani ili će se ispuhati i odmah otići kući.

I posljednji session dvoboja između Ding Junhuia i Judda Trumpa prošao je u istom tonu kao i prva dva. Trump je prvo sa 70 poništio Dingovih 65 i ukrao 17. frame te potom lijepo krenuo u sljedeći ali po tko zna koji put griješi i Ding odgovara sa 71 za taj, a onda i s 91 za velikih 12-7, i tu je priči bio kraj. Trump je malo uspio uljepšati rezultat, ali potpuno zaslužena i uvjerljiva pobjeda Dinga, kojega u nastavku čeka Mark Williams i bio bih vrlo iznenađen da Ding u tom dvoboju ne izađe kao pobjednik.

Mark Allen furiozno je ušao u nastavak meča protiv Kyrena Wilsona ponovno osvojio 4 framea u nizu breakovima od 86, 103 i 64 vratio se na samo 9-11. Međutim, i drugi scenarij iz tog meča se ponovio, a to znači da je onda Wilson krenuo i osvojio sljedeće framove i breakom od 71 potvrdio pobjedu.

John Higgins breakovima od 59, 92 i 99 mirno je priveo svoj dvoboj kraju dvoboj protiv Rickya Waldena u odličnoj formi dočekuje nastavak natjecanja.

Današnjim mečevima počinje četvrtfinale, i svi mečevi će biti završeni sutra navečer; jednakim formatom kao i netom završeno kolo.

Rezultati: ponedeljak, 25. travanj

Popodnevni session 14:00
Judd Trump v Ding Junhui 10-13
Kyren Wilson v Mark Allen 13-9

Večernji session 20:00
John Higgins v Ricky Walden 13-8
Barry Hawkins v Ronnie O’Sullivan 13-12

Raspored igranja: utorak, 26. travanj

Jutarnji session 11:00
Mark Williams v Ding Junhui
Kyren Wilson v Mark Selby

Popodnevni session 15:30
John Higgins v Alan McManus
Barry Hawkins v Marco Fu

Večernji session 20:00
Mark Williams v Ding Junhui
Kyren Wilson v Mark Selby

FOTO: Laurence Griffiths/Getty Images)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu26.04.2016. u 12:56
    Brutalna tekma! Zao mi je sto je Ronnie ispao ali ne moze se reci da Hawkins nije zasluzio.
    vjesu