Ostali sportovi

O'Sullivan: "Poraz boli, ali vraćam se dogodine po šesti naslov"

Petar Jenjić • srijeda, 27.04.2016.
O'Sullivan: "Poraz boli, ali vraćam se dogodine po šesti naslov"
Foto: Getty

Ronnie O' Sullivan u trileru je, pomalo nesretno, poražen od Barryja Hawkinsa. Međutim jednog od najboljih igrača u povijesti, poraz nije obeshrabrio.

Bio je meč u kojem je Ronnie O'Sullivan završio sa 94% uspješnosti i sa gotovo 300 bodova više od Barryja Hawkinsa, no odlučilo je bolje taktičko nadmudrivanje i gubitak gotovo svih tijesnih frameova: "Bila je to velika borba", rekao je O'Sullivan.

Iako je odigrao vrlo dobar meč smatra da je mogao i bolje: "Safetyje nisam igrao onako kako sam želio i vjerojatno sam malo izgubio u prvom sessionu kad sam zaostajao 5:3. Uvijek se teško vraćati nakon zaostatka, posebno kad se to dogodi u ranoj fazi meča. Osjećao sam da mogu bolje. Pretkraj meča zaigrao sam bolje i čak sam bio bolji i teško mi je palo što kako je sve završilo."

Podsjetimo, Hawkins je u posljednjem frameu dobro krenuo i činilo se da će pobijediti. Međutim pogriješio je i O'Sullivan je dobio priliku. Kada se činilo da će uspjeti, bijela mu se odbila u rupu i to je bio kraj nadanja: "Ovo je bio jedan od onih mečeva u kojem nikako nisam mogao pobijediti, ali zadovoljan sam što sam učinio meč zanimljivijim i natjerao Barryja da se još više potrudi."

Hawkins je upisao prvu pobjedu protiv O'Sullivana nakon 14 godina. Podsjetimo, O'Sullivan je slavio protiv Hawkinsa u finalu 2013. godine s 18:12. Peterostruki svjetski prvak pohvalio je svog protivnika: "Nije mi ostavljao gotovo nikakve šanse kad bi promašio. Sve pohvale Barryju i želim u svu sreću u nastavku turnira."

O'Sullivan kao četrdesetogodišnji igrač smatra kako je još u jako dobroj formi, a to je potvrdio pobjedama na Mastersu i Welsh Openu.

"Shrvan sam što nisam uspio pobijediti. U 25 nastupa ovdje upisao sam pet pobjeda, što bi značilo jedan naslov svakih pet godina. Ove godine mi očito nije bilo suđeno, ali veselim se povratku sljedeće godine." , rekao je Ronnie O'Sullivan za Eurosport i na kraju dodao: Mislim da sam najbolje partije pružao 2012., 2013. i 2014. godine i smatram da nikada nisam bio bolji. Uzeo sam nekoliko naslova ove i prošle godine. Za četrdesetogodišnjaka nije loše".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec27.04.2016. u 19:59
    Najzarazniji sport :D
    zrinkec