Tenis

Ivan Dodig preko Brazilca Belluccija do četvrtfinala u Münchenu

Branimir Korać • srijeda, 27.04.2016.
Ivan Dodig preko Brazilca Belluccija do četvrtfinala u Münchenu
Foto: EPA

Hrvatska - Brazil 2:0. Nakon što je Borna Ćorić svladao Rogerija Dutru da Silvu, Ivan Dodig svladao je Thomaza Belluccija za stopostotan učinak hrvatskih tenisača na ATP Touru ove srijede...

U prošla dva susreta protiv Thomaza Belluccija, Ivan Dodig nije niti jednom slavio, nije uzeo niti set, ali je zato u Münchenu bio uspješan.

Dvojicu talentiranih igrača izbacio je iz turnira, prvo je sredio Ernestsa Gulbisa, a sada Belluccija, te tako iskoristio njihovu lošu formu. Inače Bellucci je do Münchena imao čak sedam poraza u nizu, ovdje mu je Mihail Južnji predao meč u prvom kolu i tako je prekinuo taj negativan niz.

Dodig je meč otvorio s 0:40 i ispuštenom prilikom za break, ali je zato kod 2:2 oduzeo servis Bellucciju i stigao do prednosti. Nije ju uspio zadržati, na servisu za set popustio je i Brazilac se vratio. Srećom kratko, u 13. igri Dodig je bio uspješniji i sa 7:5 uzeo prvi set.

U drugom setu hrvatski tenisač odmah se odvojio i pobjegao na 4:0, uzeo je taj set sa 6:3 i izborio mjesto u četvrtfinalu.

Tamo ga očekuje još ozbiljniji protivnik, igrat će protiv Austrijanca Dominica Thiema kojeg je svladao prije četiri godine u Valenciji, no Thiem je danas daleko ozbiljniji igrač. On je pak u drugom kolu svladao Santiaga Giralda sa 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2016. u 15:44
    ajmo Dodig
    Obrisan korisnik