Tenis

Ivan Dodig pao u završnici trećeg seta protiv Austrijanca Thiema

Branimir Korać • petak, 29.04.2016.
Ivan Dodig pao u završnici trećeg seta protiv Austrijanca Thiema
Foto: EPA

Treći nositelj ATP turnira u Münchenu Dominic Thiem zaustavio je Ivana Dodiga u četvrtfinalu. Nakon više od dva sata borbe Thiem je odnio pobjedu u tri seta...

Ivan Dodig pružio je dobar otpor Dominicu Thiemu u četvrtfinalu Münchena, ali nije uspio doći do iznenađenja. Treći nositelj ipak je slavio sa 6:4, 4:6, 6:3 za dva sata i 15 minuta igre.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, prvi su odradili još prije četiri godine u Valenciji gdje je Dodig uvjerljivo slavio, no od tada Thiem je značajno napredovao, danas je među 15 najboljih igrača svijeta i uzvratio je Dodigu za taj poraz.

Prva break lopta u meču ujedno je označila i kraj prvog seta. Kod 5:4 Thiem je stigao do 15:40, oduzeo servis Dodigu i poveo u setovima.

Međutim Dodig je zaigrao bolje u drugom setu i odmah pritisnuo Thiema na servisu, prvu priliku nije iskoristio, ali zato je bio uspješniji u trećem gemu gdje dolazi do prednosti. Do kraja seta uspješno je zadržao prednost i izborio odluku u trećem setu.

Tamo je Thiem poveo s 3:0 da bi se Dodig vratio do 3:3. Međutim kod 4:3 Thiem dolazi do 0:40, dvije break lopte Dodig je spasio, ali ne i treću nakon čega odlazi u poraz.

Polufinale Austrijancu donosi boljeg iz meča između Davida Goffina i Alexandera Zvereva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac29.04.2016. u 14:39
    da barem češće Dodig tak dobro igra..
    teniosac