Tenis

Lučić-Baroni ispustila samo dva gema, porazi za Vekić i Konjuh

Mihaela Bradovski • petak, 29.04.2016.
Lučić-Baroni ispustila samo dva gema, porazi za Vekić i Konjuh
Foto: Getty

Odigrani su susreti prvog kola kvalifikacija na turniru u Madridu gdje su se u kvalifikacijama našle i tri hrvatske tenisačice. Uspješna je bila samo Mirjana Lučić-Baroni...

Samo Mirjana Lučić-Baroni uspjela je upisati pobjedu u prvom susretu u kvalifikacijama na turniru u Madridu. Doduše Lučić-Baroni imala je i najlakšu protivnicu te je opravdala status favorita.

Ona je igrala protiv Španjolke Rocio De La Torre-Sanchez, inače 669. igračice svijeta koju je svladala za 51 minutu igre sa 6:2, 6:0.

De La Torre-Sanchez nije osvojila niti jedan svoj servis gem, oba gema uzela je u prvom setu na servisu Lučić-Baroni koji je lakoćom došla do drugog kola kvalifikacija.

U drugom kolu za protivnicu će imati treću nositeljicu Heather Watson s kojom se susrela prije dvije godine u Montrealu i izgubila sa 6:3, 6:7, 6:4. Watson je u prvom kolu kvalifikacija svladala Lucie Hradecku s dva puta po 7:6.

Jednako kratko trajao je i dvoboj između Bethanie Mattek Sands i Donne Vekić. Ovaj put hrvatska tenisačica glatko je poražena, Vekić je uzela tek gem više od De La Torre-Martinez.

Završilo je 6:1, 6:2, Vekić je još jednom poražena od Amerikanke koja ju je svladala i prije tri godine u Kuala Lumpuru.

Tek nešto uspješnija bila je Ana Konjuh, ali i ona je upisala poraz. Nju je svladala Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič koja je slavila sa 6:4, 6:3 što joj je tek druga pobjeda u zadnjih sedam susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!