Zimski sportovi

Dallas i San Jose poveli u polufinalu NHL doigravanja

HINA • subota, 30.04.2016.
Dallas i San Jose poveli u polufinalu NHL doigravanja
Foto: Getty

Hokejaši Dallasa svladali su kao domaćini St. Louis s 2-1, a San Jose je pred svojim navijačima svladao Nashville s 5-2 u prvim utakmicama polufinalne serije doigravanja u Zapadnoj konferenciji NHL-a.

Pobjedu Dallasu donio je 22-godišnji Čeh Radek Faksa, koji igra svoju prvu sezonu u najjačoj ligi svijeta, a njezin regularni dio proveo je lutajući između NHL-a i AHL-a. Na kraju je vodstvo Starsa zaključilo da bi im mladi češki centar mogao biti od pomoći u doigravanju i odluka im se isplatila već u prvoj utakmici drugog kruga.

Faksa je bio asistent kod pogotka Antoinea Roussela, kojim je Dallas poveo u 30. minuti. Preostala dva gola pala su u posljednjoj trećini. Kevin Shattenkirk je izjednačio na 1-1 u 52. minuti, a konačnih 2-1 postavio je Faksa u 56. minuti, svojim drugim pogotkom u ovogodišnjem doigravanju. Vratari su bili odlični na obje strane; Dallasov Kari Lehtonen zaustavio je 31 od 32 udarca, a Brian Elliott sakupio je 40 obrana.

Dallas će već u nedjelju navečer po hrvatskom vremenu (22 sata), ponovno pred svojim navijačima, pokušati doći i do druge pobjede, odnosno na pola puta do finala Zapadne konferencije.

Prvi korak na tom putu su u noći s petka na subotu napravili hokejaši San Josea koji su s 5-2 svladali Nashville. Za rezultatski uvjerljivu pobjedu Sharksi su se morali itekako dobro potruditi, a sve do 52. minute utakmica je bila potpuno izjednačena. Gostujući Predatorsi poveli su u 25. minuti pogotkom Mikea Fishera. U 43. minuti domaća je momčad preko Tomaša Hertla došla do izjednačenja. Asistent kod tog pogotka bio je bivši igrač Nashvillea Joel Ward, koji je u 52. minuti postigao svoj prvi ovogodišnji pogodak u doigravanju i pogurao San Jose prema pobjedi.

U 56. minuti je Logan Couture povisio na 3-1, a u 59. minuti Ryan Johansen je smanjio na 2-3. Gosti nisu imali što čekati pa su odmah povukli vratara s leda, što su Sharksi kaznili s još dva pogotka u posljednjih 89 sekundi utakmice, a strijelci su bili Couture i Tommy Wingels. Druga utakmica će biti odigrana ponovno u San Joseu, u noći s nedjelje na ponedjeljak.

NHL rezultati, 29.4.

Drugi krug doigravanja

Dallas - St. Louis 2-1

(Dallas u seriji vodi 1-0)

San Jose - Nashville 5-2

(San Jose u seriji vodi 1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!