Tenis

Ivan Dodig ostao bez snage i prolaza u drugo kolo kvalifikacija Madrida

Branimir Korać • subota, 30.04.2016.
Ivan Dodig ostao bez snage i prolaza u drugo kolo kvalifikacija Madrida
Foto: EPA

Nakon što je jučer igrao u Münchenu u četvrtfinalu tamošnjeg ATP turnira, Ivan Dodig već dana je nastupio u kvalifikacijama u Madridu i upisao poraz u tri seta...

U nekim drugim uvjetima Ivan Dodig zasigurno bi bolje odradio dvoboj prvog kola kvalifikacija u Madridu protiv Benjamina Beckera. Nijemac je iskoristio Dodigov umor i slomio ga je nakon gubitka prvog seta.

Još jučer Dodig je imao naporan i tijesan meč u Münchenu protiv Dominica Thiema i tu ne samo da je fizički već je i psihički iscrpljen, da bi već danas bio u Madridu i igrao protiv Beckera.

Becker nije igrač koji predstavlja previsoku prepreku na zemljanoj podlozi, no Dodig jednostavno nije bio spreman za ovaj meč.

Prvi set odigrao je dobro i dobio ga je sa 6:4 preokretom nakon što je Becker u njega ušao s 2:0, ali nakon toga sve je bilo na strani Nijemca.

U drugom setu Dodig nije uzeo nijedan gem, u treći je Nijemac ušao s 4:0 i priči je bio kraj. jedan izgubljeni servis Dodig je uspio vratiti, imao je 15:40 kod 4:2 za potpuni povratak, ali nije to iskoristio i do kraja meča prilika se više nije ukazala.

Becker tako nastavlja put u kvalifikacijama gdje ga u borbi za ulazak u glavni ždrijeb očekuje Amerikanac Denis Kudla. Šteta za Dodiga jer je i Kudla itekako prolazan protivnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!