Ostali sportovi

Selby se dramom pridružio Dingu u finalu

Ivan Obućina • nedjelja, 01.05.2016.
Selby se dramom pridružio Dingu u finalu
Foto: Getty

Završeni su polufinalni mečevi svjetskog prvenstva u snookeru i dok je Ding očekivano dovršio posao i prošao u finale, Selby je dugo vodio veliku borbu i na jedvite jade izborio svoje treće finale, dok će Fu žaliti za propuštenim prilikama za plasman u svoje prvo finale…

Ding Junhui mirno je priveo kraju meč protiv Alana McManusa, dodavši svoj 7. century izjednačio rekord velikog Stephena Hendrya; i ukupno 10. u ovom izvrsnom meču. McManus je bio zapravo jako dobar, taktički je pokušavao koliko je mogao ali Ding je bio jednostavno predobar i sasvim zasluženo izborio svoje prvo finale na svjetskim prvenstvima.

Mark Selby i Marco Fu nastavili su izjednačeno, osvajajući naizmjenice frame za frameom, sve do 15-15; sa po dva centuryasa svake strane. Ono što je krasilo meč je tvrda taktička igra u kojoj se očekivano bolje snalazio Selby, ali je Fu bolje pogađao i nitko se nije uspio odvojiti. Koliko je tvrdo bilo najbolje je pokazao 24. frame koji je trajao čak 76 minuta – najdulji frame u povijesti svjetskih prvenstava; toliko dug da je Selby zamolio suca za odlazak na WC a Fu šaljivo ponudio Selbyu da igraju frame ispočetka. Međutim, Selby napokon uspijeva povezati dobru igru u dva uzastopna framea, te nakon 66 minuta duge bitke u posljednjem frameu u kojoj se Selby pokazao svu genijalnost svoje safety igre konačno dovršava meč. Ono što protivnike može u jednu ruku brinuti je da je sa ''samo'' 86% uspješnosti Selby pobijedio ovakav meč, a ono što u ovom trenutku treba brinuti Selbya je da sa takvom nepreciznosti i greškama teško može pobijediti Dinga koji igra u životnoj formi - Ding neće trebati 4 dolaska na stol da dovrši posao, što je Fu znao propustiti.

Veliko finale započinje danas u 15.00, nastavak je u 20.00; a istim rasporedom igra se i sutra. Finale se igra formatom best of 35 (8+9+9+9 frameova).

Rezultati polufinalnih mečeva:

Alan McManus v Ding Junhui 2-6, 7-9, 10-14, 11:17

Mark Selby v Marco Fu 5-3, 8-8, 12-12, 17-15

FOTO: Dan Mullan / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!