Rukomet

Filip Ivić stavio potpis na ugovor s Kielceom

Sportnet • utorak, 03.05.2016.
Filip Ivić stavio potpis na ugovor s Kielceom
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaš Prvog plinarskog društva Zagreb Filip Ivić od ljeta će karijeru nastaviti u redovima poljskog prvaka – rukometnog kluba Vive Tauron Kielce.

Nakon 12 godina provedenih u rukometnom klubu Zagreb, nakon što je bez preskakanja koraka prošao sve uzraste i kategorije jedne od najboljih rukometnih akademija svijeta, mladi je Zagrebov vratar odlučio da je vrijeme za novi korak u njegovoj karijeri.

"Ovo je za mene jako emotivan trenutak na koji sam se dugo spremao, ali koliko god da se spremaš i znaš da rastanak mora doći u trenutku kada se to i dogodi naprosto ti nije lako. Sve što imam stekao sam svojim radom, a uvjete za dobar rad, za učenje od najboljih i napredovanje u karijeri omogućio mi je rukometni klub Zagreb. Želio bih se zahvaliti Upravi kluba koja je uvijek bila korektna prema meni i mojoj obitelji, svim trenerima s kojima sam imao čast raditi i od kojih sam imao priliku učiti. Jednom čovjeku posebno, a to je naš trener vratara Mario Kelentrić koji je sa mnom i Stevanovićem provodio više vremena nego s vlastitom djecom i koji je pokazao nevjerojatno puno strpljenja kako bi jednom mladom golmanu ukazao na sve njegove nedostatke i kako bi mu prenio veliko znanje koje je u svojoj bogatoj karijeri stekao. Hvala mu na tome, a ja znam da je preda mnom još puno rada, učenja, odricanja i dokazivanja. Hvala mojim menadžerima Andreju Goliću i Senjaninu Maglajliji što su u meni prepoznali talent i što su krajnje profesionalno vodili i nastavljaju voditi brigu o mojoj karijeri. Na kraju bih se najviše želio zahvaliti svojim dečkima iz svlačionice, mojim suigračima zbog kojih sam bio bolji igrač i koji su mi bili potpora u najtežim trenucima", kazao je nakon što je odigrao zasad posljednju utakmici u dresu PPD Zagreba u EHF-ovoj Ligi prvaka Filip Ivić.

"Imao sam važeći ugovor još dvije sezone, ali kada je stigla ponuda Kielcea sjeo sam za stol s ljudima iz Uprave kluba, direktorom Ančićem i glavnim menadžerom Jovićem te smo zajedno zaključili kako je u mom najboljem interesu da napustim Zagreb i karijeru nastavim u redovima poljskog prvaka. Trener Kielcea gospodin Dujšebaev te predsjednik kluba Bertus Servaas pokazali su velik interes za mojim dovođenjem i na koncu smo sjeli, sve dogovorili i sklopili četverogodišnju suradnju. Siguran sam da ću se jednog dana vratiti u svoj Zagreb i da ovo nije posljednje što sam odigrao u najdražem dresu. Recimo to ovako. Ovo nije zbogom, samo zasad doviđenja", poručio je Ivić.

Filip Ivić u sport je krenuo trenirajući paralelno karate i rukomet, a ljubav prema branjenju a kraju je presudila i usmjerila ga među vratnice rukometnog gola. U svojoj je karijeri Ivić prošao kroz sve uzraste i dobne kategorije rukometnog kluba Zagreb te je u redovima istog redovno osvajao državna prvenstva i nacionalne kupove.

Dobre igre u dresu mlađih kategorija Zagreba osigurale su mu vrlo rano i reprezentativni poziv, pa je Filip tako postao kadetski prvak (Crna Gora 2010.) i juniorski viceprvak Europe (Turska 2012.). O njegovim liderskim osobinama dovoljno govori i činjenica da je bio kapetan kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske.

Potvrda sjajnog rada stigla je 2012. godine kada je Filip Ivić stao među vratnice prve ekipe rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Od tada pa do sada, u posljednje četiri sezone, Filip je osvojio sva hrvatska prvenstva i kupove, SEHA Gazprom ligu 2012. godine te je u dva navrata sa suigračima izborio plasman među osam najboljih momčadi Europe.

U istom je periodu zaradio i poziv za seniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je osvojio brončanu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine.

"Kada je stigla ponuda poljskog prvaka sjeli smo zajedno s Filipom koji je izrazio želju da se okuša u novim izazovima, a i mi smo kao klub procijenili da je to u ovom trenutku najbolje za našeg mladog vratara. Zagreb je dvostruki prvak Europe i klub bogate tradicije, a Filip će sve svoje znanje sada moći pokazati i vjerujemo nadograditi u rukometnom klubu Kielce koje spada u sam vrh europskog rukometa posljednjih godina te je redoviti sudionik Final Four turnira u Koelnu. Filipu zahvaljujemo na svemu što je napravio noseći naš dres, u prvom redu na velikoj profesionalnosti, poštenom radu i skromnosti čak i u trenucima kada je pružao svoje najbolje partije. Filip je bio i uvijek će ostati naše dijete, izdanak naše škole rukometa i stoga mu kao sportski roditelji možemo samo poželjeti svu sreću ovog svijeta, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Na koncu, samo da ponovim ono što je i Fićo rekao – sigurni smo da će se jednoga dana vratiti i karijeru zaključiti tamo gdje je sve i počelo", kazao je povodom odlaska Filipa Ivića direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Ante Ančić.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu03.05.2016. u 15:49
    Bravo, lijepe rijeci jednog dobro odgojenog i skromnog momka. nedeostajat ces nam! Konkurencija ce mu biti strasna (mislim da su tamo Szmal i Sego) ali on ima sve predispozicije da bude veliki vratar. Sretno!
    vjesu
  • markoli03.05.2016. u 12:57
    Sretno Fićo i hvala na svemu!
    markoli