Nogomet

Torres: "Pobijedili smo prvake Nizozemske, Njemačke i Španjolske i zasluženo smo u finalu"

Branimir Korać • srijeda, 04.05.2016.
Torres: "Pobijedili smo prvake Nizozemske, Njemačke i Španjolske i zasluženo smo u finalu"
Foto: EPA

Oduševljenje u redovima Atletica i razočaranje u Bayernovim, očekivan je epilog nakon nedovoljne 2:1 pobjede Bavaraca na Allianz Areni...

Antoine Griezmann jedan je od junaka Atletica. Sjajni francuski napadač bio je strijelac jedinog pogotka Atletica u Münchenu i odveo je svoju momčad u finale.

"Oduševljeni smo. Bilo je teško, stvarno naporna utakmica. Igrali smo protiv sjajnog protivnika i morali smo se odlično braniti i istovremeno probati doći do pogotka. To smo i učinili."

Griezmann bez problema priznaje da je Bayern bio bolji.

"Bili su bolji, ali mi smo postigli pogodak u gostima što je na kraju bilo presudno. Moramo ostati na zemlji i prvenstveno razmišljati o prvenstvu, a tek onda o finalu Lige prvaka. Nikog se ne bojimo. Nastavit ćemo ovako raditi i biti hladnokrvni bez obzira protiv koga ćemo igrati u finalu. Došli smo do San Sira i možemo to proslaviti."

Asistent kod pogotka bio je Fernando Torres koji ne sumnja u zasluženost ulaska u finale njegove momčadi.

"Vrlo teška utakmica, iznimno sam ponosan na ovu momčad. Potpuno zasluženo smo u finalu, na putu do tamo svladali smo neke od najboljih europskih momčadi i na korak smo od ispunjenja sna. Kada igraš protiv momčadi poput Bayerna, onda ne možeš igrati baš onako kako bi ti volio. Vidjeli ste da nismo mogli zaustaviti njihovu tranziciju, stvorili su jako puno prilika i bili smo na mukama. U drugom poluvremenu postavili smo se drugačije i više smo ih napadali, došli do tog kontranapada i pogotka. Završnica je bila poput prvog poluvremena, ali uspjeli smo."

"Želimo osvojiti Ligu prvaka, imamo priliku upisati se u povijest i nije nam važno protiv koga ćemo igrati. Pobijedili smo prvake Nizozemske, Njemačke i Španjolske da bi došli do finala", dodaje Torres.

Sjajno je branio i Jan Oblak koji je posve učinio da Atleticovi navijači zaborave na Thibauta Courtoisa koji je bio jedan od glavnih ljudi u prošlom pohodu Atletica na finale.

"Znali smo da će biti teško, a u prvom poluvremenu bili smo loši. Poveli su 1:0 i znali smo da u drugom poluvremenu moramo doći do barem jednog pogotka što smo na kraju i uspjeli. Srećom na poluvremenu bilo je samo 1:0 i na kraju je najvažnije da smo prošli. Možemo biti ponosni i sretni. Bayern ima fantastične igrače i bilo je nemoguće zadržati čistu mrežu."

Pep Guardiola nakon svega čestitao je svojim igračima.

"Ponosan sam na svoju momčad. U drugom poluvremenu u Madridu igrali smo jako dobro, jednako kao i ovdje. Odigrali smo odlično i protiv Juventusa i Benfice i nakon svega mogu miran u krevet."

"Bili smo bolji u obje utakmice i dominirali smo susretima. Oni su odlično iskoristili svoje prilike i zato su u finalu. Tužni smo, ali pred nama je još trofeja koje možemo osvojiti i to želimo učiniti", dodao je Arturo Vidal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2016. u 14:15
    izvrsna forma Atletika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 19:20
    Da, neprvak je izbacija tri prvaka. Da je posteno, neprvaci nebi ni igrali u ligi "prvaka". Al tako je kako je. Lova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 17:43
    Bas mi je drago sto Pep sa svojim poljakom Lewandowskim, kojeg je toliko zelio, nece osvojiti LP. Ona ekipa Bayerna iz 2013. od Heynkesa je svemirski brod za ove papke:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 15:05
    Izvrstan je trener ovaj Guardiola!Prvenstvo Njemačke bi osvojio i Ćiro sa ovom momčadi a za nešto više treba nešto više!Baš se veselim sljedećem prvenstvu Engleske sa svim ovim trenerima.Guardiola,Mourinho,Conte,Klopp,Ranieri još samo fali Ancelotti i Simeone i onda bi to bilo ludo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 12:28
    Heynckes-ov Bayern bi ovoj Guardiolinoj postavi uvalio barem petardu....
    Obrisan korisnik