Zimski sportovi

Pittsburgh Penguinsi nakon nove pobjede nadomak finala Istoka

HINA • četvrtak, 05.05.2016.
Pittsburgh Penguinsi nakon nove pobjede nadomak finala Istoka
Foto: Getty

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa stigli su nadomak plasmana u finale doigravanja Istočne konferencije NHL lige zahvaljujući 3-2 pobjedi protiv Washington Capitalsa u produžetku kojom su poveli sa 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Domaći je sastav tako uspio ostvariti treću uzastopnu pobjedu protiv Capitalsa, koji su u ligaškom dijelu sezone ostvarili uvjerljivo najbolji učinak, a sve tri utakmice Pensi su dobili s jednim golom razlike.

Utakmicu su bolje otvorili goditi koji su poveli nakon nešto manje od tri minute igre kada je Jay Beagle (2:58) pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Matta Murraya. No, sredinom prve trećine poravnanje je donio Trevor Daley (9:16) čiji udarac je prošao kroz veliku gužvu koja se stvorila pred gostujućim golom, pa vratar Braden Holtby nije niti vidio pločicu koja mu se prošuljala kroz noge u mrežu.

Neopreznost u igri u obrani skupo je koštala Capitalse na početku druge trećine kada je Matt Cullen (23:07) izmakao pozornosti braniča i sam izbio pred Holtbyja, te pogodio za 2-1. Ipak, da se na odmor između druge i treće trećine ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se John Carlson (36:19) koji je pogodio za 2-2 nakon što je Justin Williams osvojio pločicu u trećini Pensa i potom idealno uposlio nečuvanog Carlsona pred vratima.

Kako u trećoj trećini nije bilo golova, pobjednik je odlučen u produžetku u kojemu je Pensima bilo potrebno tek nešto više od dvije i pol minute da zatresu mrežu. Branič Capsa Mike Weber uspio je amoritizirati udarac Conora Shearyja prema svom golu, ali pak se odbio točno na palicu Patrica Hornqvista (62:34) koji ponuđenu priliku nije propustio, te je zabio izuzetno važan pogodak.

Washington, koji je ligaški dio sezone završio s čak 120 bodova, sada za prolazak u finale Istoka mora ostvariti tri pobjede zaredom, dok Pittsburgh za isti uspjeh nedostaje još samo jedan uspjeh.

Sljedeću utakmicu ovi suparnici igrat će u Washingtonu u subotu.

FOTO: Justin K. Aller/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!