Zimski sportovi

Nashville do pobjede tek u trećem produžetku

HINA • petak, 06.05.2016.
Nashville do pobjede tek u trećem produžetku
Foto: Getty

U najdužoj utakmici ove NHL sezone, koja je završena nakon više od 111 minuta igre, hokejaši Nashvillea svladali su gostujući San Jose s 4-3, a pobjednički pogodak u trećem produžetku postigao je Mike Fisher za izjednačenje na 2-2 u seriji na četiri pobjede.

Predatorsi su poveli 2-1 u prvoj trećini pogocima Wilsona (1) i Fishera (10), dok je strijelac za Sharkse bio Burns (4). Gosti su golovima Donskoja (35) i Burnsa (47) poveli 3-2, a pogodak za produžetak postigao je Neal u 56. minuti. Još toliko se igralo prije nego li je navijače Nashvillea u Bridgstone Areni u delirij bacio dvostruki strijelac Mike Fisher, pokupivši pločicu koju je odbio gostujući vratar Martin Jones i pospremivši ju u mrežu.

Osim Fishera, velike zasluge za pobjedu Predatorsa idu i vrataru Pekki Rinneu koji je obranio 44 od 47 udaraca gostujućih igrača te tako ostavio svoju momčad u ravnopravnoj utrci za mjesto u konferencijskom finalu, u kojem Nashville nikada nije zaigrao otkako je 1998. godine ušao u NHL. Peta utakmica serije na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju, a igrat će se u San Joseu.

I u drugom paru polufinalne serije u Zapadnoj konferenciji rezultat je 2-2, nakon što su hokejaši Dallasa uspjeli u produžetku doći do 3-2 pobjede u St. Louisu. Vladimir Tarasenko bio je strijelac vodećeg pogotka za St. Louis u 11. minuti i asistent kod gola Paula Stasnyja za 2-2 u 34. minuti. Radek Faksa (25) i Patrick Sharp (26) bili su strijelci za Dallas u regularnom dijelu utakmice, dok je pobjednički pogodak u 3. minuti produžetka postigao Cody Eakin, što mu je prvi gol u ovogodišnjem doigravanju.

Tako su Starsi vratili izgubljenu prednost domaćeg terena te pružili daleko bolju partiju nego dva dana prije, kad su Blues slavili s uvjerljivih 6-1. Peta utakmica serije na rasporedu je u subotu (19 sati po hrvatskom vremenu), a domaćin je Dallas.

NHL doigravanje - drugi krug

Zapadna konferencija
Nashville - San Jose 4-3 (3 prod.)
(rezultat u seriji je 2-2)
St. Louis - Dallas 2-3 (prod.)
(rezultat u seriji je 2-2)

FOTO: Frederick Breedon/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!