Ostali sportovi

Trojica pikadista osigurala mjesto na završnom turniru, jedno mjesto ostaje otvoreno

Petar Jenjić • petak, 06.05.2016.
Trojica pikadista osigurala mjesto na završnom turniru, jedno mjesto ostaje otvoreno
Foto: Getty

Najbolji svjetski pikadisti sinoć su bili u Manchesteru, a u jednoj od najnezanimljivijih večeri nije bilo nikakve drame jer su igrači ostvarivali pobjede s velikom razlikom.

Michael Van Gerwen slavio je protiv nizozemskog kolege Raymonda van Barnevelda rezultatom 7:2. U odličnom meču za Van Gerwena, gađao je u prosjeku 108,a promašio je dvostruko 12 za nine darter. Meč je zaključio sa dva odlična izlaza od 122 i 167.

„Bio sam pod malim pritiskom jer i dalje imam šansu osvojiti ligu, a s druge strane Raymond nije mao ništa za izgubiti.“ , rekao je van Gerwen i za kraj razgovora nadodao: „Malo sam forsirao na početku, ali u nastavku sam se opustio i stigao do pobjede. Frustrirajuće je promašiti jednu strelicu za nine-darter, no u konačnici je ipak bitnija pobjeda.“

Phil Taylor okrenuo je 2:1 zaostatak i sa šest uzastopnih legova slavio protiv Adriana Lewisa. Kao i van Gerwen, Taylor je bio jako dobar no sa nešto nižim prosjekom od 104. Dodajmo kako će prvoplasirani igrač zaraditi dodatnih 25 tisuća funti.

„Bio je težak i naporan meč i za mene i za Adriana. Uzeo sam bodove i to je najvažnije, a sad mi predstoji priprema za Rotterdam. Igram protiv Michaela i bit će jako teško. Prvo sam se samo želio kvalificirati za Play-Off, a sada kad sam to ostvario želim i prvo mjesto i bonus od 25 tisuća funti.“ , rekao je Taylor nakon meča.

Dva škotska igrača upisala su još uvjerljivije pobjede. Gary Anderson slavio je sa 7:1 protiv Roberta Thorntona, a istim rezultatom slavio je i Peter Wright protiv Jamesa Wadea. Anderson je tako treći igrač koji je osigurao završnicu 19. svibnja u O2 Areni, a za posljednje mjesto još predstoji borba između Lewisa i Wrighta. Dvostruki svjetski prvak ima bod prednosti ispred Wrighta.

„Morao sam zadržati pritisak na Adriana i u tome sam uspio. James je imao nekoliko šansi, no promašivao je svoje izlaze, a ja sam to samo iskoristio. Sljedeći tjedan predstoji Rotterdam, a šanse za završnicu još su žive.“ , rekao je Wright koji će u Rotterdamu igrati protiv van Barnevelda.

Gary Anderson je za kraj prokomentirao svoj meč: „Bio sam vrlo nervozan na početku i da je Robert pogodio one izlaze meč bi otišao u potpuno drugom smjeru. Drago mi je da ću se vratiti u O2 Arenu još jednom. Mučio sam se ovih 12-13 tjedana, no nadam se da ću uspjeti obraniti naslov.“

14. kolo, 5. svibnja, Manchester
James Wade - Peter Wright 1:7
Gary Anderson - Robert Thornton 7:1
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld 7:2
Adrian Lewis - Phil Taylor 2:7

Ukupni poredak:
Michael van Gerwen 10-4 -1 (+40) 24
Phil Taylor 11-2-2 (+37) 24
Gary Anderson 8-4-3 (+16) 20
Adrian Lewis 8-1-6 (+5) 17
Peter Wright 6-4-5 (0) 16
James Wade 6-2-7 (-7) 14
Raymond van Barneveld 5-1-9 (-8) 11
Robert Thornton 2-2-11 (-39) 6

15. kolo, 12. svibnja, Rotterdam
Robert Thornton v James Wade
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Adrian Lewis v Gary Anderson
Phil Taylor v Michael van Gerwen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!